La CGT reclama l'obertura d'una segona sala d'Hemodinàmica a Joan XXIII
  
Avui 16 de febrer se celebra el primer aniversari de l'obertura les 24 hores del servei d'hemodinàmica, després d'una llarga lluita de la CGT.

"Com avaluació, veient els resultats, volem fer les següents puntualitzacions:

1.- l'obertura no ha estat una voluntat política, com deia el señor Nin, ha estat fruit de la lluita que va començar la CGT i va fer seva bona part del poble de Tarragona, que va tenir com a colofó el tancament de 5 dies a la Delegació Territorial de Sanitat, que va fer la CGT amb el recolçament del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat, i la manifestació multitudinària, que l'esmentat grup va convocar.

2.- Les xifres, tant del servei a 12 hores com de 24hores, ens han donat la raó de la necessitat d'Hemodinàmica:

any 2014 (12 hores), total d'angioplasties: 784 de les quals eren urgents: 296
any 2015 (24 hores), total d'angoplasties: 952 i urgents: 476

Actualment el sevei ha quedat insuficient per poder tractar tots els casos, i bona prova d'això és que tots els cateterismes ordinaris del Baix Penedès son derivats a Barcelona.

S'ha millorat molt el servei, però les Terres de l'Ebre segueixen marginades, ja que quan es presenta un cateterisme urgent es troben a 100 km de Tarragona; per això reivindiquem l'obertura d'una sala que també cobreixi les 24 hores els 365 dies de l'any a l'Hospital Verge de la Cinta, amb les dotacions de personal i mitjans necesaris.

També reivindiquem l'obertura d'una altra sala a Tarragona, doncs l'augment de casos i les necessitats de la població així ho requereixen. La nova sala ha d'estar dotada amb l'equip humà i el material tècnic que sigui necessari; és a dir, el doble del que hi ha ara.

Després d'aquesta exposició, la CGT considera responsables (tant de les morts com de les seqüeles que hagin patit els malalts, familiars i la ciutadania de Tarragona) a tota la cadena de responsables (que han actuat amb irresponsabilitat) d'aquesta situció durant tants anys: des de la Presidència de la Generalitat amb les retallades, especialment el conseller Boi Ruiz, i tots els responsables del CAT Salut i de l'ICS".
Redacció TT - 16/02/2016 - 14:47h
Endavat
16/02/2016
17:58
Bravo por CGT Sanitat
contribuent
16/02/2016
15:42
Ben dit i ben fet!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.