El nou model de Sistema d'Emergències Mèdiques qüestionat per rebaixar la qualitat assistencial
  
El Grup Municipal de la CUP i el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública han presentat la moció que la formació independentista defensarà al Plenari del proper divendres.

Aquesta moció denuncia que la recent posada en marxa per la Generalitat d’un nou sistema d’emergències ha provocat seriosos perjudicis per al sistema públic de salut. Cal recordar que només fa 50 dies, al Plenari municipal del 25 de gener, s’hi aprovà una Declaració Institucional en defensa del sistema d’emergències i ambulàncies al Camp de Tarragona.

Segons ha assenyalat la consellera Laia Estrada, amb la implantació del nou sistema “no només l’ambulància que hi havia al barri de Sant Pere i Sant Pau ha desaparegut; també ha desaparegut l’ambulància que hi havia a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i que donava suport a la ciutat, i pel que fa al Sistema Vital Avançat, l’ambulància medicalitzada que hi havia ha passat a comptar amb només un o una infermera, que es complementa amb un metge que es desplaça amb un Vehicle d’Intervenció Ràpida (VIR)”.

Segons la consellera cupaire ha remarcat que “cal rebutjar el model que s’està implantant, perquè te unes conseqüències nefastes per a la població arreu del territori i també per a la nostra ciutat” ja que es perd qualitat assistencial. És per això que, segons Estrada “des de la CUP considerem que el nou model de distribució del Sistema d'Emergències Mèdiques a les comarques del Camp de Tarragona és un retrocés que no respon a la defensa del bé comú”. Estrada ha indicat que a tot el territori la CUP està impulsant mocions a diferents ajuntaments per tal de rebutjar aquest nou model que “està pensat per a grans ciutats com Barcelona, on les distàncies d’actuació i trasllat són més curtes i permet uns equips assistencials més diversos, però aquest model no encaixa amb les característiques del nostre territori” i adverteix que darrera d’això hi ha bàsicament la promoció d’interessos econòmics privats.

Per una altra banda, a la roda de premsa Agustí Aragonès, sindicalista de CGT i activista del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública, ha alertat que la davallada del sistema d’emergències i ambulàncies és conseqüència del procés de privatització de la sanitat pública. Segons Aragonès, “pensem que tots els recursos destinats a la sanitat pública haurien de ser gestionats des de empreses públiques i des de l’ICS” i no pas per “empreses privades que únicament es guien per interès propi” com passaria ara amb el sistema d’ambulàncies. Segons Aragonès, “s’està derivant recursos a la sanitat privada, i això és intolerable”.
Redacció TT - 15/03/2016 - 19:10h
un més que pregunta "però què dius"?
17/03/2016
19:08
El "recolçament" que fa la CUP a l'actual govern no ha estat a cap retallada en sanitat, ensenyament ni serveis socials.
Quan la CUP recolzi una sola retallada serem molts els que ho denunciarem, però fins ara no només no ha passat, sinó que la CUP no ha deixat de banda la seva lluita en defensa dels serveis públics.
vell amb drama
17/03/2016
19:03
L'acord que la CUP no va validar el passat 27 de desembre però que junts pel sí va dir que igualment defensaria. Cosa que és obvi que no està fent, tal com es veu malauradament amb el bcn world, que tiraran endavant.
Infermera
16/03/2016
22:50
Moltes gràcies Laia i Agusti com sempre defensant la sanitat pública.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat