El tarragoní Jordi Gracia-Sancho, premi al millor Investigador Jove en Hepatologia d'Europa
  
El Dr. Jordi Gracia-Sancho, nat i veí de Tarragona és investigador de l’equip Hemodinàmica hepàtica i hipertensió portal de l’IDIBAPS.

Rebrà el reconeixement com a millor Investigador Jove en Hepatologia 2016 durant el Congrés Europeu d’Hepatologia, organitzat per la European Association for the Study of the Liver (EASL) que se celebra entre els dies 13 i 17 d’Abril a Barcelona. Es tracta d’un prestigiós reconeixement a la trajectòria en recerca que ha desenvolupat fins a la data el Dr. Gracia-Sancho en el camp de les malaties hepàtiques.

El Dr. Gracia-Sancho és llicenciat en Bioquímica per la Universitat Rovira i Virgili. Posteriorment va fer el doctorat a la Unitat de Fetge de l’Hospital Clínic sota la direcció dels Drs. Jaume Bosch i Joan Carles García-Pagán, i va fer el seu post-doctorat a la Universitat de Harvard. Des del 2012 és investigador Ramón y Cajal a l’IDIBAPS. Al llarg de la seva carrera ha publicat 44 articles en revistes científiques, actualment dirigeix 3 projectes de recerca nacionals i internacionals, i és co-fundador de la spin-off de l’IDIBAPS Transplant Biomedicals.

La seva recerca es centra, per una banda, en aprofundir en la comprensió de les malalties vasculars del fetge com la cirrosi, la hipertensió portal o la síndrome d’isquèmia i reperfusió. D’altra banda, part dels esforços els centra en el desenvolupament d’un dispositiu microfluídic que simuli la fisiologia del fetge in vitro, també anomenat “fetge en un xip”. Es tracta d’una cambra que permet el co-cultiu simultani dels principals tipus cel•lulars del fetge i que simula el microambient a l’interior de l’òrgan. Es preveu que serveixi com a eina per a diagnòstic in vitro, estudis de funcionament cel•lular, farmacologia i toxicitat, i com a base pel desenvolupament d’un sistema de diàlisi hepàtica.

Tal i com explica el Dr. Jordi Gracia-Sancho, “aquest reconeixement posa en valor la qualitat de la recerca que investigadors joves del país desenvolupem aquí, sense la qual no podríem avançar en el coneixement sobre les malalties de l’èsser humà” a més afegeix “sense dubte el premi és compartit amb els meus mentors, els actuals i antics membres del meu equip, i altres investigadors col•laboradors”.
Redacció TT - 12/04/2016 - 14:50h
ENHORABONA!!!
13/04/2016
08:54
Persones com ell, són les que honren la seva ciutat. Ens podríem llevar els altres títols pels que es coneix la nostra zona a l'estranger.
Toni
12/04/2016
22:48
Enhorabona. Té especial mèrit tenint en compte la situació de la recerca en aquest país (digues-li Catalunya o Espanya, tant me fot. Molt bé noi.
fortunato
12/04/2016
22:29
Enhorabuena.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat