Joan XXIII derivarà 2.459 operacions als hospitals de Santa Tecla, Sant Joan de Reus i Pius de Valls
La CGT vol que abans de les derivacions els quirofans es dotin per funcionar a ple rendiment
  
Fotografia de Tot Tarragona
El gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Roger Pla, ha explicat l’actuació extraordinària sobre l’activitat quirúrgica de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII que s’aplicarà d’immediat i fins a final d’any per tal que es puguin complir els terminis de garantia i referència de les intervencions quirúrgiques en aquest centre.

Les obres de remodelació de l’àrea quirúrgica fan impossible que l’Hospital Universitari Joan XXIII pugui realitzar la totalitat de la seva activitat quirúrgica. Per aquest motiu, la Regió Sanitària "Camp de Tarragona", conjuntament amb la resta de proveïdors del territori han dissenyat un pla d’actuació que consistirà en distribuir l’activitat entre tots els hospitals del SISCAT de la regió d’acord amb la seva capacitat i disponibilitat estructural.

Aquesta activitat es durà a terme per equips de professionals mixtes sempre que sigui possible.

La Unitat d’Atenció al Ciutadà de la Regió ha establert, conjuntament amb l’Hospital Universitari Joan XXIII, el protocol per informar els pacients i proposar-los la realització de la intervenció en un altre centre, sempre que aquests donin el seu consentiment. Així mateix, la regió sanitària farà un seguiment exhaustiu de tot el procés en tots i cadascun dels pacients afectats per aquesta actuació extraordinària.

Es proposarà a 2.459 malalts que s’operin en altres centres

L’activitat prevista per a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona aquest 2016 era de 5.682 intervencions quirúrgiques de diferents especialitats. Les obres de remodelació de l’àrea quirúrgica fan que l’activitat real que pot assumir el centre és de 3.223 intervencions, fet que suposa que s’hauran de derivar 2.459 intervencions de les diferents especialitats.

Així, 32 intervencions correspondran a cirurgia vascular; 421 a cirurgia general; 1.238 a cirurgia ortopèdica i traumatologia; 231 a oftalmologia i 538 a otorinolaringologia.

Del total de derivacions 969 es realitzaran a l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla. En aquest cas en les especialitat de cirurgia general i en traumatologia hi hauran equips mixtes.

Pel que fa a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i el Centre Mèdic Quirúrgic es derivaran 946 intervencions amb la possibilitat de poder configurar equips mixtes per a les intervencions en pròtesis de genolls. Així mateix, en l’especialitat d’otorinolaringologia es proposa cedir 1 quiròfan als professionals de l’Hospital Universitari Joan XXIII.

L’Hospital Pius de Valls tindrà 342 intervencions derivades amb la possibilitat de poder configurar equips mixtes per a les pròtesis de genoll.

El contacte amb els pacients als quals se’ls proposarà poder realitzar la intervenció en un altre centre es farà mitjançant trucada telefònica. En aquells casos en què els pacients no siguin localitzables se’ls trucarà fins a 3 vegades en horaris i moments del dia diferents. Si no s’aconseguís contactar-hi, se’ls enviaria una carta certificada per tals d’informar-los d’aquesta possibilitat.

El cost d’aquest pla d’actuació extraordinària sobre l’activitat quirúrgica a Joan XXIII si s’aplica en la seva totalitat serà de 4,8 milions d’euros.

CGT manifesta el seu desacord

Com a resposta a la decisió de la Delegació de Salut de Tarragona de derivar intervencions quirúrgiques a l’Hospital de Santa Tecla (Tarragona), Sant Joan (Reus) i el Pius (Valls), la CGT vol manifestar el seu absolut desacord mentre no funcionin els quiròfans de l’Hospital Joan XXIII a ple rendiment i en tots els torns.

Per això es demana que es doti a l’Hospital Joan XXIII de tots els recursos, tant de personal com materials, perquè funcionin els quiròfans a ple rendiment les 24 hores. Un cop s’hagi assolit aquesta situació, caldrà valorar si és necessari derivar pacients o no, i sempre d’una forma puntual i extraordinària.

A més, en el suposat cas que s’haguessin de derivar intervencions, exigim que els centres als quals es deriven les operacions tinguin els mateixos ratios de personal que a l’Hospital Joan XXIII.
Redacció TT - 21/04/2016 - 13:08h
ummmm
21/04/2016
18:52
Ahora se han dado cuenta?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.