Mig miler de persones reclamen una Sanitat 100% pública i de qualitat a Tarragona
  
La marxa, que ha arrencat a les 4 de la tarda des del CAP Bonavista, ha connectat amb el CAP La Granja, l'Hospital Joan XXIII i l'Hospital Santa Tecla s'ha conclòs a la plaça Verdaguer -davant la Botiga de la Salut- amb la lectura del manifest i actuacions musicals.

Les paraules de Jaime Rodríguez, membre del sindicat Co.bas han marcat l'a sortida de la Marxa. Antoni Peco, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona, un de les desenes de col.lectius que han donat suport a la marxa organitzada pel Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona, ha realitzat una intervenció inicial davant el CAP Bonavista per denunciar el tancament nocturn dels CAPs dels barris.

La següent parada ha estat davant el CAP La Granja, on s'hi han afegit veïns i veïnes de Camp Clar, Riu Clar i Torreforta i on ha intervingut Teresa Asensio de Podem Cercle Torreforta, on la marxa ha enfilat fins a l'Hospital Joan XXIII, on també s'hi ha afegit una columna de veïns i veïnes de Sant Pere i Sant Pau que reivindiquen la recuperació de l'ambulància d'emergències al barri, eliminada per la retallada del servei realitzada per Boi Ruiz i ratificada per Toni Comín.

Davant de Joan XXIII el representant sindical de la CGT al centre, Agustí Aragonés, ha criticat durament els Plans Funcionals -ara anomenats TGN Salut Aliança Estratègica- i ha comentat sarcàsticament l'interès de l'alcalde Ballesteros per l'hospital. "A Ballesteros no li hem vist mai el pèl i justament se'n recorda de naltros l'endemà de la detenció de la seva ex-mà dreta", ha sentenciat. I, ha afegit, que "Ballesteros només parla de Reus i no fa referència a la Xarxa Santa Tecla que és qui s'està lucrant a costa del desmantellament de Joan XXIII". Davant l'Hospital també ha intervingut Sandra De Blas, membre del sindicat CATAC

Posteriorment la marxa s'ha dirigit fins davant de l'Hospital Santa Tecla. En arribar-hi, la regidora de la CUP, Laia Estrada, ha fet referència al suport del Grup de Sanitat als treballadors i treballadores de la Xarxa Santa Tecla. I, ha assegurat, que "només un sistema de sanitat 100% pública assegurarà unes condicions dignes per als treballadors i treballadores, ja que els beneficis de la Xarxa van en detriment d'aquestes".

Finalment, la marxa ha acabat a la plaça Verdaguer, on l'actor Oriol Grau ha llegit el manifest de la convocatòria, tot reclamant "un sistema sanitari universal, públic i de qualitat per garantir els drets dels i les professionals i usuàries, així com, una major transparència en la gestió dels recursos públics".

Per cloure l'acte, els cantautors Oscárboles i Fito Luri han volgut mostrar el seu suport a la marxa oferint les seves cançons. No abans, el Grup ha anunciat que seguirà treballant dia a dia i que està organitzant una nova gran mobilització de cara a la tardor.
Redacció TT - 20/05/2016 - 06:57h
Fastic
20/05/2016
19:18
28 comentarios sobre la mascota y ninguno sobre la degradación de la Sanitat Pública a Catalunya, Fàstic !!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.