El Grup de Treballl de Sanitat celebra amb prudència la retirada dels Plans Funcionals
  
El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona (composat pels sindicats CGT, Co.Bas i CATAC, la CUP i Podem-Torreforta) celebra com una victòria que el conseller Comín hagi derogat definitivament el conveni marc signat entre ICS, GIPSS i Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, que donà peu als Plans Funcionals i a la posterior Aliança TGN Salut. Tanmateix, mostra la seva preocupació davant del fet que aquesta derogació sigui una estratègia per impulsar-los de nou amb un altre nom, tal i com la conselleria està fent amb d'altres projectes que han generat rebuig social.

L'anunci de la derogació del conveni de 2013 demostra, a parer del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona, que la tasca de conscienciació i denúncia dels Plans Funcionals ha tingut el seu efecte. El Grup de Treball va engegar la campanya contra els Plans Funcionals la tardor del 2014, de la mà de companyes sanitat de Reus, Valls i el Baix Penedès. La tancada a l’Hospital Joan XXIII a l’estiu del 2015 va ser part central d’aquesta campanya que, a més, va comptar amb cartelleria que denunciava els Plans Funcionals i els consorcis encoberts, protestes diverses a les portes de la Xarxa Santa Tecla i als Serveis Territorials de Salut, i la mobilització del passat mes de maig, en la que hi van col•laborar entitats veïnals i col•lectius diversos. I una campanya molt activa de recollida de prop de 10.000 signatures.

El Grup ha recordat, que més enllà de les diferents reunions mantingudes amb l'ex-delegat Josep Mercadé i l'actual delegat Roger Pla, van exposar directament al conseller Comín la demanda de derogació d'aquests plans. En aquest sentit, el Grup de Sanitat recorda el compromís de Toni Comín i David Elvira, actual director del CATSalut, perquè qualsevol reforma dels Plans Funcionals comptés amb la participació dels treballadors de la sanitat i dels seus usuaris, més enllà dels representants dels diferents prestadors de serveis.

Per aquest motiu, el Grup mantindrà la seva campanya en contra de les aliances entre el sector públic i privat, i en defensa d'un sistema sanitari 100% públic, ja que considera que darrera d'aquest anunci de derogació dels Plans Funcionals, pot haver-hi l'intent d'establir un nou pacte que persegueixi la mateixa finalitat però amb un nom diferent. De fet, el Grup alerta que el propi Pacte de Salut que estan promovent alguns partits a la ciutat de Reus contempla l'ampliació dels Plans Funcionals a totes les comarques.

El proper 30 de juny, el Grup de Treball presentarà la nova campanya que es desplegarà al Camp de Tarragona de la mà dels diversos grups de defensa de la sanitat, centrada en la necessitat d’evitar que es faci activitat privada als centres públics, i que ja s’ha engegat a diverses poblacions de Catalunya.
Redacció TT - 14/06/2016 - 16:25h
AJ
14/06/2016
20:22
Gràcies!!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.