Professionals sanitaris d'atenció domiciliària acusen l'Ajuntament de dificultar la seva tasca
  
Treballadores d’Atenció Primària de Tarragona han fet una roda de premsa amb el suport de la CUP de Tarragona per denunciar les dificultats que els professionals que realitzen atenció domiciliària, tant d’urgències com de malalts crònics, tenen per desenvolupar la seva feina a la ciutat.

La infermera Isabel Barco ha denunciat la frustració que suposa no arribar a temps a algunes urgències com a conseqüència de perdre temps buscant aparcament. Ha denunciat, també, la impossibilitat de fer el desplaçament caminant, com a conseqüència de l’elevat pes del material que han de portar a les seves motxilles per realitzar el seu servei.

Alfred Maza, secretari de comunicació del sindicat USITAC, ha explicat com aquest mateix problema es va solucionar a la ciutat veïna de Reus en només dos mesos de converses amb l’Ajuntament. En canvi, a Tarragona, després de diverses reunions amb responsables de via pública i demandes de reunions amb el conseller de mobilitat, Josep Maria Milà, i l’Alcalde Josep Félix Ballesteros, ha passat ja un any i encara no s’ha solucionat el problema.

Maza ha emfatitzat que l’únic que demanen és una targeta d’aparcament que permeti a metges i infermeres accedir a places d’aparcament gratuïtes mentre estan realitzant la seva feina, i que permetrien estacionar a zones de càrrega i descàrrega. Això facilitaria que els professionals poguessin aparcar sense la pressió que suposa que mentre s’estigui atenent una pacient els puguin prendre el cotxe. Concretament, sol•liciten tres targetes per cadascun dels dos centres de l’ICS que realitzen Atenció Primària al centre de la ciutat , i que tindrien l’àmbit d’assistència dels mateixos CAP. Aquest és el mateix mètode que fan servir a Reus des de fa dos anys, sense que hi hagi hagut cap problema. Maza també ha anunciat que en el cas que al llarg del juliol no s’hagi solucionat la demanda, engegaran mobilitzacions amb el personal i els usuaris.

Per últim, els consellers de la CUP han manifestat el seu suport a la reivindicació dels treballadors. Jordi Martí ha remarcat que es tracta d’una reivindicació de mínims que l’Administració local ja hauria d’haver solucionat. Laia Estrada, per la seva banda, ha explicat que a les converses mantingudes amb diversos consellers, la resposta ha estat que s’hi està treballant, però que no hi ha cap concreció respecte a quan estaran operatives aquestes targetes, fet que després que hagi passat un any és inacceptable. La cupaire ha explicat que aprofitaran el plenari per a adreçar una pregunta a l’Alcalde, però també ha volgut recordar que la problemàtica plantejada s’aguditza per les mancances derivades del nou model d’emergències sanitàries aplicat per la Generalitat, raó per la qual la CUP va demanar la seva retirada.

L'equip de govern respon

Per la seva part, l'equip de govern ha emès el següent comunicat:

• L'Ajuntament de Tarragona ofereix a l'Institut Català de la Salut i al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya la possibilitat de signar un conveni per garantir el correcte aparcament dels seus treballadors a la via pública.

• És l'administració autonòmica i no la ciutadania de Tarragona la responsable de donar solució a aquest problema i assumir-ne les despeses derivades.

• La Generalitat de Catalunya ha de facilitar tots els mitjans perquè el servei de les urgències sanitàries es presti degudament. Si han d’intervenir-hi els ajuntaments, hauria d’haver-hi una normativa de caràcter general per a tots els ajuntaments de Catalunya, cosa que seria inviable sense una millora del finançament municipal.
Redacció TT - 16/06/2016 - 16:22h
Unos x otros y la casa sin barrer.
19/06/2016
20:57
Mientras los políticos municipales tienen prebendas a la hora de aparcar.
Mientras la Generalitat no quiere solucionar el tema.
Mientras el Gobierno municipal tampoco lo quiere solucionar y aprovecha para usarlo como arma arrojadiza contra la Generalitat y sacar algo a cambio.
Mientras una de estas políticas municipales nos toma el pelo preguntándonos qué queremos si una ciudad para los coches o para los peatones.
Mientras otra política nos recomienda que vayamos a la playa en bicicleta (cosa que a ella le convendría) o en uno de los autobuses más caros del Estado.
Los que pagan como siempre, son los trabajadores sanitarios, sometidos a un estrés adicional innecesario y los pacientes.
La Gene
18/06/2016
15:52
Quien tiene que pagar los aparcamientos es la Consellería de Sanitat, no el Ajuntament. Estos del tripartit retallador actual y sus estómagos agradecidos (cebàtics) siguen con su campaña sectaria....Fàstic
PRIVILEGIS INJUSTOS!
18/06/2016
10:31
Mentres els polítics municipals ténen una partida de 20.000€ anuals per aparcar GRATIS al parquing SAAVEDRA!. Que vagin a peu a la feina o que paguin com qualsevol treballador.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat