La robòtica arriba al Joan XXIII per millorar determinades operacions
  
Aquest dimecres 22 de febrer, ha tingut lloc la presentació en roda de premsa del sistema robòtic da Vinci, la darrera tecnologia disponible per accedir a una cirurgia robòtica real.

La presentació ha anat a càrrec del gerent territorial de l’ICS "Camp de Tarragona", Rafael Gracia, el director de l’Hospital Joan XXIII, Albert Pons, la cap de Servei d’Obstetrícia i Ginecologia del Joan XXIII, Miriam de la Flor, el cap de Servei d’Urologia, Josep Segarra, i la cap de Secció de Cirurgia General, Mònica Millán. Tots ells acompanyats pel delegat Territorial del Govern a Tarragona, Òscar Peris.

Per cirurgia robòtica s’entén la darrera evolució de la cirurgia mínimament invasiva, posterior a la laparoscòpia, en la qual el cirurgià no opera amb les seves mans sinó que manipula un robot a distància, assegut, amb una consola computeritzada. Aquest sistema té tres components principals:

- La consola quirúrgica, que és el centre de control, on el cirurgià controla la fibra òptica i els instruments per mitjà de dos manipuladors i pedals.

-El carretó del pacient, és el component operatiu del sistema da Vinci i disposa de quatre braços mòbils i intercanviables, destinats a suportar la fibra òptica, amb instruments de cinc a vuit mil·límetres per arribar a les anatomies més complexes.

-La torre de visió, que conté la unitat central d’elaboració i processament de la imatge per obtenir una visió en 3D real, a més d’equips accessoris al sistema da Vinci (electrobisturí, micròfon, etc.).

Els avantatges d’aquest sistema són la precisió de la tècnica, la seguretat clínica, la menor inversió en temps per treballar, la recuperació més ràpida del pacient tot assegurant els mateixos resultats i, a més, posiciona l’Hospital com a centre d’excel·lència a nivell tecnològic. L’Hospital Joan XXIII és l’únic hospital de fora de Barcelona amb aquesta tecnologia.
Redacció TT - 22/02/2017 - 15:08h
Carrasclet
23/02/2017
23:15
El que han de posar és més personal.
ondia
22/02/2017
18:40
Quin iu-iu!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat