Josep Mercadé: “La retallada sanitària a l’Hospital Joan XXIII no serà del 16%, sinó del 10%”
  
La retallada sanitària a l’Hospital Joan XXIII serà del 10%,enlloc del 16%, tal i com es va anunciar, inicialment. Així ho ha comunicat Josep Mercadé, director dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona, als diferents sindicats i col•legis mèdics , que avui han estat convocats en la segona reunió de la “Taula de Salut”.

Els sindicats, afirmen que aquesta ha estat l’única notícia nova, donat que la resta d’informacions ja eren “vox populi”. “Tots els sindicats coincidim en la idea que la informació arriba tard, quan aquesta informació ja era pública en la pàgina web del Departament de Salut. No s’ ha dit res nou”, ha assegurat Marina Roig, delegada de la Junta de personal de l’hospital Joan XXIII i representant de CATAC.

Roig ha manifestat que “ens sap greu que el Govern de la Generalitat no aposti per la salut”. Unes declaracions que el delegat del Govern a Tarragona, Quim Nin, ha lamentat, perquè
l’objectiu és dur a terme mesures d’estalvi, que permetin fer sostenible el sistema sanitari públic. “Es tracta d’una aposta responsable”, ha remarcat Nin.

Segons Marina Roig “ha estat una trobada per apaivagar l’aigua, però realment, confessen que no hi ha res que ens faci desistir, ja que la preocupació continua sobre la taula: els llits i els quiròfans segueixen tancats”. És per aquest motiu, que els sindicats preveuen que es mantingui el calendari de mobilitzacions.

Actualment, a Joan XXIII, hi ha 88 llits menys: 34 tancats durant l’estiu passat, i els altres 54 s’han eliminat tot just avui, en efectuar el tancament de la mitja cinquena planta. Tot i així, Quim Nin ha volgut destacar que la qualitat assistencial està coberta, perquè es mantindrà l’atenció primària, els serveis d’urgències i es tindrà cura de les malalties greus.

El delegat del Govern, ha expressat que la “Taula de Salut” no s’ha convocat, pensant en la proximitat de les eleccions municipals, sinó que suposa una iniciativa a nivell de territori. D’igual forma, Nin, ha dit que aquest tipus de reunions no són cap mena de “taula de negociacions”, sinó una taula de treball, on s’informa al col•lectiu sanitari sobre les decisions de país i s’intercanvien opinions amb l’objectiu d’establir propostes de futur,i ha demanat rigor a l'hora de donar dades sobre Sanitat al territori i per tant no donar informacions esbiaixades amb intencionalitat electoral, afegint "que si algú diu que anem en contra de Joan XXIII simplement està mentint", fent referència a les declaracions realitzades,recentment, per Josep Fèlix Ballesteros.

La compra de serveis sanitaris i la reducció de despesa farmacèutica; entre d'altres actuacions, per part de la Generalitat, implica un 60% del pla d’estalvi previst. Però, el 40% restant dependrà exclusivament del procés de reorganització de cada centre hospitalari. “No s’exigirà el mateix a aquells hospitals que han fet els deures que aquells que no els han fet”, ha explicat Quim Nin.

De manera que el 10% atorgat a Joan XXIII no pot fer-se extensible en el conjunt dels centres sanitaris del territori. Caldrà estudiar cada cas en particular, tenint en compte que cadascun té les seves tipologies.
Christel Torres - 29/04/2011 - 15:14h
TARRACO GLADIATOR
01/05/2011
23:45
Wooowww a sobre els hi haurem de donar les gràcies!! La retallada serà tan monumental que fliparem. Els hi van les eleccions amb tot això, per aquest motiu no volen detallar les retallades fins a que hagin passat les eleccions. Si en donessin els detalls abans les perdrien. Però el poble no es tonto, les urnes parlaran el día 22. Castiguem-los a tots, als culpables de haver buidat la caixa i als que gestionen fent retallades als serveis bàsics dels ciutadans.
¿ cuánto recorta a Santa Tecla ?
30/04/2011
10:55
Mercade y Nin lamentan con las declaraciones de la de CATAC ! que pena!! y mienten todos. Se habla de recortar un 10 y no un 16 en joan 23,un 8 en Pere Mata en el Pius un 10 ,pero de Santa Tecla no se dice ni pio.Visten la mona de Seda,pero la retallada es MUY gorda y la liquidación de la sanidad publica a favor de intereses politicos y economicos esta servida.
xarxa
30/04/2011
09:22
Si senyor XUP, nos la meten doblada.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat