Mural a Bonavista per retre homenatge a les dones del barri dels anys 60
  
A partir d’una imatge publicada en el darrer llibre de l’antropòleg Federico Bardají titulat Bonavista: una biografia social, El Teler de Llum conjuntament amb la Conselleria de Joventut; han proposat a l’artista mexicana Mariela Ajras crear un gran mural al barri a través del projecte Murs que Parlen; qui ha estat escollida per l’entitat col•laboradora Polígon Cultural. Avui a la roda de premsa que s’ha fet conjuntament amb el conseller Javier Villamayor, s’ha pogut veure el resultat del treball.

La fotografia, que mostra la immigració dels anys seixanta i la vida al barri des de la mirada d’un grup de dones, serveix per explicar molt clarament, tal i com ha dit l’autor del llibre “el paper tant important de les dones del barri en primera línia de la lluita reivindicativa, de la vida social i veïnal”.

L’artista
Mariela Ajras (1984) és una muralista argentina, la obra recent de la qual és basa en el tractament de la memòria familiar a través de grans murals basats en fotografies d'arxiu. Destaca a la seva obra una fixació sobre els rols femenins de la dona. Al llarg de la seva trajectòria artística dins del col.lectiu "Un pueblo, un mural" ha recorregut diferents països d'Amèrica Llatina, participant en festivals com el Color Walk a Ciudad Juárez (Mèxic) o el Festival Brote (Uruguai).

Actualment es troba viatjant per Europa on realitzarà diverses intervencions a diferents punts del continent. Per ara, ja ha participat al festival Ús Barcelona i a Incubarte, Festival Internacional de Arte Independiente a València.

Durant aquesta setmana l’artista mexicana també està impartint un taller de pintura mural a tots els interessats en aquest art; en usuaris del centre cívic.
Redacció TT - 14/07/2015 - 15:01h
Maria
17/07/2015
13:14
A PSOETGNA, Si segurament es refereix a aquests grans lluitadors ( avui la majoria independentistes ) que des de les balconades de la Rambla aplaudien a la policia i cridaven xarnegos i galduls als que es manifestaven contra el franquisme a la fi dels seixanta i principis dels setanta i que molt majoritàriament eren veïns i veïnes de Bonavista,Torreforta i S.Pere i S.Pau.
PSOETGN
17/07/2015
07:31
Molta gent ha treballat i lluitat molt mes que aquesta gent i no sel's hi ha fet cap mural.
Postureo per a tenir controlades a les asociacions , manipulació i sumissió.
Jordi Ferré
16/07/2015
22:46
Respecto la teva opinió i estic d´acord, però no estic d'acord que la Part Alta esta actualment mimada tot el contrari, Va estar mimada en l'època de l'Nadal, ara et convido a que visquis a casa meva i voras la realitat d'una Part Alta que es more amb rapidesa la veritat es que molt aviat es formaran guetos per no portar un control de seguretat de les persones que ocupen habitatges, vénen d'altres ciutats i barris, si això no es controla de veritat, despres lamentarem de no haver fet la feina abans.Salut i Benestar per tutom!!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.