Es presenta la Guia Gourmand 2016, que arriba a la seva 25ena edició
  
Al prestigiós restaurant Giorgio, de Calafell, s’ha presentat aquest dijous, 26 de novembre, als mitjans informatius tarragonins, la Guia Gourmand 2016, en la seva 25ª edició.

La presentació ha anat a càrrec del xef, Romain Fornell, del restaurant Caelis, de Barcelona, que té una estrella Michelin.

Acabada la presentació s’han lliurat les distincions que per l’any 2016 atorga la direcció de la Guia i seguidament Giorgio ha ofert a tots els assistents un exquisit dinar que ha inclòs plats amb tòfona blanca.

L’acte ha acabat amb l’inici d’un nou quadre col•lectiu de gran tamany a càrrec de Rollan i Fuentetaja i en el que també hi participaran Alumà, Castañeda, Ribas, Roqueta i Cruañas, titulat “Il Ristorante Giorgio del Calafell Literario” dedicat als grans escriptors que han estat al restaurant: García Marquez, Vargas Llosa, Jorge Edway, Joan Marcé, Carles Barral, Josep Mª. Castellet i Carme Balsells.

DISTINCIONS DEL 2016

Les distincions de la Guia Gourmand en aquesta edició són:

• Restaurant de l’any 2016: Giorgio, de Calafell.

• Hotel de l’any 2016: Sallés Hotel Mas Tapiolas, de Santa Cristina d’Aro.

• Celler de l’any 2016: Cesca Vicent, del Priorat.

• Hotel Urbà de l’any 2016: BCN Urban Hotels Gran Rosellon, de Barcelona.

• Reconeixement a la seva història 2016: Hostal Colomí, de Santa Coloma de Queralt.

La guia Gourmand a les llibreries
La “Guia Elecció Gourmand de Catalunya i Andorra, i d’altres llocs d’interès”, coneguda popularment com la “Guia Gourmand”, sota la direcció i realització dels periodistes tarragonins Fèlix Llovell i Ramon Segú, i edició de Arola Editors, acaba de sortir i ben aviat es podrà trobar en les millors llibreries del país. En aquesta 25ª edició, corresponent a l’any 2016 hi ha una gran informació actualitzada d’una àmplia selecció de restaurants i hotels, acuradament realitzada en base a exigents criteris de qualitat, aplicats amb total independència, per els autors de la Guia en les visites anuals que fan als establiments. La guia es presenta amb edició de llengua catalana i també amb edició de llengua castellana (dos llibres, de tapes dures), i també es pot consultar, amb una nova web, que a través de localització per municipis o directament per establiments facilita la trobada dels restaurants i hotels, incloent fotografia i mapa de localització, a més de tota la informació: www.guiagourmand.com

CONTINGUT

La Guia Gourmand, és un manejable i útil volum anual que recull en les seves pàgines els bons restaurants i hotels de Catalunya i Andorra, qualificats, amb tota la informació actualitzada que dels mateixos es pugui precisar.
En els últims capítols, titulats "altres llocs d’interès" s’inclou també una acurada selecció actualitzada de restaurants i hotels de la resta d’Espanya i de la Côte d’Azur francesa, Mònaco, Vall del Loire, Alsacia, París, i Selva Negra. En total, informació d’uns 600 establiments que interessen al "Gourmand".

Els restaurants, un any més, s’han puntuat després de la visita als mateixos, tenint també en consideració les qualificacions i puntuacions atorgades a les més prestigioses guies existents, així com les opinions remeses pels lectors. La valoració de l’establiment s’estableix amb el següent criteri: cuina, màxim 6 punts. Bodega, decoració, marc, servei i detalls, màxim 4 punts.

La màxima puntuació suma 10 i en aquesta 25ª edició és, un any més, per el restaurant, El Celler de Can Roca de Girona, 10/10. I el quadre d’honor, que són els restaurant que tenen una qualificació de 8 o més, l’encapçalen: Amb 9,75/10: Arzak i Via Veneto; amb 9,5/10: Akelarre, Caelis, La Terraza del Casino, Martín Berasategui, Quique Dacosta, Santceloni, Sergi Arola Gastro i Zalacain; amb 9,25/10: Zuberoa.

ELS MILLORS DE LES COMARQUES TARRAGONINES
A les comarques tarragonines, els millors restaurants, segons la Gourmand 2015 són: Can Bosch, Giorgio, Villa Retiro, Les Moles, Mas Folch, Arcs, Bruixes de Burriac by Jaume Drudis; El Molí dels Avis, La Goleta, Les Coques; Miami Can Pons, Miramar, Sanromà i Sol de Mar.
La “Guia Gourmand'2016” té un preu de 20 euros.
Redacció TT - 26/11/2015 - 21:14h
obrir la boca abans que els ulls
30/11/2015
12:07
Aquests que fan la guia es pot dir que viuen només per menjar, com els de Paüls.
karpanta
27/11/2015
00:29
Enhorabona!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat