Joan XXIII acull aquest divendres les proves genètiques a familiars de persones desaparegudes durant la guerra i la dictadura
  
Fotografia de Tot Tarragona
Els departaments d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència i de Salut, a través del Laboratori de Genètica de l’Hospital Vall d’Hebron, han programat aquest divendres, 21 d’abril, a les 10.00 h una nova sessió de proves d'identificació genètica als familiars de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista a l’Hospital Universitari Joan XXIII.

La directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Carme García, i el cap de Genètica de l’Hospital Vall d’Hebron, Dr. Eduardo Tizzano, atendran els mitjans de comunicació a les 10.00 h per explicar el Programa d’Identificació Genètica. Posteriorment, els mitjans de comunicació interessats podran prendre imatges de la realització de les proves i conèixer el testimoni dels familiars.

El Departament d'Afers Exteriors, a través de la Direcció de Relacions Institucionals i amb el Parlament, està informant els més de 5.300 registrats d'arreu de Catalunya al Cens de persones desaparegudes, sobre el procediment a seguir per programar l'extracció de mostres genètiques als centres mèdics de Catalunya. Les primeres proves es van fer a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona el 23 de novembre i des de llavors s’han començat a programar proves genètiques a Lleida, Girona i Tarragona.

Amb l’obtenció d’aquestes mostres es crearà progressivament la base de dades amb les que el Laboratori de Genètica de Vall d’Hebron ordenarà i classificarà els perfils genètics dels familiars de desapareguts durant la Guerra Civil i la dictadura franquista. Aquestes mostres s’encreuaran posteriorment amb els perfils genètics de les restes òssies de persones desaparegudes.
Redacció TT - 20/04/2017 - 11:04h
> Jordi (2)
21/04/2017
08:45
"El hombre es el único animal que tropieza dos veces en la misma piedra"

Significado: El ser humano no siempre sabe discernir confome a la razón y por esa causa no aprende de la experiencia y vuelve a equivocarse en una situación semejante
> Jordi
21/04/2017
08:37
i els que recorden la seva" història"( feta a la carta moltes vegades), segueixen repetint una vegada i una altra els mateixos errors sense voler reconèixer-los.

http://www.sabidurias.com/cita/es/192816/george-bernard-shaw/el-hombre-aprende-de-la-historia-que-el-hombre-no-aprende-de-la-historia

"El hombre aprende de la historia, que el hombre no aprende de la historia".

http://cvc.cervantes.es/lengua/refranero/ficha.aspx?Par=58612
Jordi
20/04/2017
20:28
Els pobles que obliden la seva història estan condemnats a repetir-la
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat