La CUP veu possible i necessari compaginar el dret al descans i les activitats d'oci
  
Des de la CUP de Tarragona volem fer públic el nostre posicionament al voltant de dos temes que s’estan donant dins de la nostra ciutat, evidentment relacionats però no necessàriament enfrontats tal com en alguns moments ens són presentats per alguns mitjans de premsa i, sobretot, des de l’Equip de Govern de la ciutat:

1. D’una banda, hem deixat clar reiteradament el nostre suport a les reivindicacions que veïnes i veïns, a voltes de forma individual, i d’altres en forma de plataformes com Farts de Soroll en el sentit que cal posar limitacions i ordenar l’espai públic per tal que les persones residents a la ciutat i de forma especial a la Part Alta no en siguin expulsades a partir de concentrar actes i més actes en una part mínima de la ciutat com és aquesta; a partir de concentrar terrasses i més terrasses en places i carrers que esdevenen privatitzats com a conseqüència d’una política de l’espai públic sotmesa exclusivament als interessos econòmics i no a les necessitats vitals del veïnat.

En aquest sentit, no només hem donat suport a propostes com la de Farts de Soroll, sinó que, des de molt abans i coincidint amb el nostre propi programa electoral com a CUP, vam demanar que s’establís una moratòria en la concessió de llicències per a terrasses en determinats llocs de la ciutat ja que la seva proliferació absolutament desmesurada és vista per nosaltres com un problema ja ara, però que s’agreujarà de cara al futur proper.

2. D’una altra banda, hem deixat clar que cal establir la possibilitat de fer música en viu i activitats al carrer que siguin facilitades des de l’administració pública a través d’uns reglaments favorables a la promoció de la creació cultural, el lleure no directament convertit en negoci i la sociabilitat de veïnes i veïns. És per això, per exemple, que hem donat suport des del primer moment a la creació de normatives municipals per potenciar la música alhora que criticàvem durament i proposàvem la desobediència davant l’ordenança del civisme quan aquesta era usada per prohibir celebracions veïnals al carrer o per perseguir qui feia música a la nostra ciutat, amb decomís d’instruments per part de la Guàrdia Urbana inclosa. Igualment, hem instat el govern, sense èxit, a promoure l’activitat cultural a la ciutat facilitant l’ús d’equipaments i espais a la ciutat que actualment estan clarament infrautilitzats.

Des de la CUP de Tarragona i davant un conflicte que ja és palès volem denunciar que l’espai públic i és de totes i tots. Alhora, afirmem que no admetrem les pràctiques d’enfrontament promocionades des de l’Equip de Govern entre qui defensa el dret a viure la ciutat sense una massificació hostalera ni turística que faci impossible la vida de veïnes i veïns i qui vol una ciutat viva amb activitats al carrer no sotmeses només a l’interès econòmic.

És possible la convivència de qui vol poder descansar quan és a casa seva i qui vol que la ciutat no esdevingui un espai mort i buit. I si alguna cosa hauria de fer l’Equip de Govern de la ciutat davant aquests plantejaments, que no són en cap cas excloents, seria fer de mediador, possibilitar que la ciutat visqui en harmonia i dotar de tantes possibilitats i facilitats com calgui qui vol que la ciutat no sigui només negoci per a alguns.
Redacció TT - 12/06/2017 - 15:05h
AL vecino del panico
15/06/2017
23:48
Tranquilo, pasate por el Highland a pedir permisos a ver si esos te divierten más
"El vecino del atico"
13/06/2017
23:33
No tenéis morro ni nada los de la CUP,vuestros votantes la Sageta de Foc que ya nos gustaria saber que permisos tiene, de bar, o panaderia o fumadero en la zona del rejolat y la Nao.Estrada dimite el pueblo no va de okupas ni de fumetas, el pueblo lucha, por trabajo y por un descanso digno..
Pere V
12/06/2017
19:54
Que li preguntin als veïns de la zona de la Sageta de Foc...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat