L'Ajuntament vol facilitar la transformació de 45 botigues de Ponent i del Centre de la ciutat
  
El nou programa Comerç Actiu de l'Ajuntament de Tarragona impulsarà millores a les botigues del centre de la ciutat i Ponent promovent actuacions d'innovació als comerços i formant nous treballadors. El programa s'ha presentat aquest dilluns en roda de premsa amb la presència del conseller d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, i en breu es donarà a conèixer també a les associacions de comerciants de la ciutat.

El programa es divideix en dues línies de treball. D'una banda, una línia de suport a l'empresariat que ha de permetre la transformació innovadora del teixit comercial i, de l'altra, una línia de capacitació de persones per treballar d'acord les noves necessitats d'un teixit comercial innovador.

Pel que fa a al suport a l'empresariat, s'oferirà una capacitació per donar d'eines i recursos a l'empresariat de comerç de proximitat. Un cop acabades les nou sessions previstes l'empresariat aconseguirà aplicar eines per tenir una diagnosi del seu comerç i introduir les mesures de millora oportunes, entre d'altres.

La formació a futurs treballadors va adreçada a persones majors de 30 anys en situació d'atur o amb necessitat de reciclatge professional. Tots els participants rebran capacitació en coneixements comercials, desenvolupament d'habilitats i competències professionals del sector. En total seran 105 hores de formació de capacitació especialitzada i 80 hores de pràctiques en comerç.

El programa arribarà a 45 comerços i 45 persones del centre de la ciutat i dels barris de Ponent. D’aquesta manera es vol contribuir al desenvolupament dels establiments que formen part, d’una banda, de la Zona d’Acolliment de Creueristes i de l’entorn del remodelat Mercat Central i, de l’altra, de l’entorn de l’Anella Mediterrània que l’any vinent es convertirà en l’epicentre dels Jocs Mediterranis.

El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, ha destacat que l’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, ja fa temps que treballa “en projectes concrets per ajudar el comerç minorista de la ciutat com el programa Singulars, que els darrers dos anys ha format nous treballadors de les parades del Mercat i dels comerços dels voltants; l'impuls d'un curs amb l'Escola Joan XXIII que ha permès a l'alumnat obtenir el certificat de professionalitat d'activitats auxiliars de comerç o diferents col•laboracions amb la Via T, entre d’altres”. Per la seva banda, la consellera de Comerç, Elvira Ferrando, ha assegurat que “hem seleccionat la zona del centre i de Campclar i Bonavista perquè es troben davant de noves oportunitats per la seva ubicació i, d'altra banda, perquè abasten gairebé el 50% del teixit comercial de la ciutat”.

Totes les persones interessades a participar al programa, ja siguin empresaris o treballadors, poden inscriure's a les instal•lacions de Tarragona Impulsa.
Redacció TT - 31/07/2017 - 15:26h
el consistori no funciona
02/08/2017
11:53
TGN està descontrolada.
A fum, fum, fum
02/08/2017
05:54
Totalment d'acord. La clau és aquesta. La sap tothom menys els inútils que desgovernen a Tarragona.
Fum, fum, fum, ...
31/07/2017
19:16
-una línia de suport a l'empresariat...?
-una línia de capacitació de persones...?
I perquè no faciliteu l'obtenció de llicències, baixeu la pressió fiscal?, faciliteu (de veritat) la mobilitat de la clientela potencial? (la de tota la vida, no la de creueristes "tot inclós")
-perquè no intenteu atreure la clientela d'altres poblacions del territori?
Amb cortines de fum, entorn a esdeveniments "bombolla", mai aconseguireu un teixit comercial sòlid, fonamentat i capaç de competir amb Reus.
Tarragona té un gran potencial, però un problema: polítics que, en el millor dels casos, només pensen en el curt termini i tenen el cap als núvols, ... quan no corruptes, directament.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat