Capellans de la diòcesi de Tarragona denuncien l’agressivitat dels tertulians de 13 TV
  
Segons informa Jordi Llisterri, a Catalunya Religió "Havent escoltat repetidament les queixes de molts dels nostres fidels, no podem callar més davant les opinions que, nit rere nit, s'expressen en les tertúlies de 13tv". Així justifiquen la carta oberta contra 13TV que 26 capellans diocesans de Tarragona han enviat aquesta setmana al president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Ricardo Blázquez.

Els sacerdots denuncien que des de la cadena de televisió propietat dels bisbes espanyols "es continuen fomentant els sentiments contraris al respecte, la tolerància, el diàleg i la solidaritat". I, especialment, lamenten que "en aquests últims dies, després dels atemptats a Catalunya, l'agressivitat dels tertulians i dels responsables del programa, si cap, s'ha fet encara més gran".

Els capellans que signen la carta representen gairebé la meitat del clergat amb responsabilitats pastorals a l'arxidiòcesi. Alguns tenen responsabilitats diocesanes i altres són rectors de parròquies de diversos punts del territori de l'arquebisbat de Tarragona.

En la carta oberta adreçada al cardenal Blázquez demanen que, "sense dilació i amb valentia, corregeixin o suprimeixin els programes de tertúlia en 13tv, que tant de mal fan a la convivència". Uns programes que "embruten la imatge de l'Església Catòlica que sempre ha de fomentar el diàleg sincer i fructífer".

Els capellans que signen la carta demanen que els bisbes apliquin a 13TV les paraules del papa Francesc en les que convida els comunicadors a exercir la seva tasca "de forma constructiva rebutjant els prejudicis contra els altres", i que fomentin "una cultura de la trobada"". D'altra banda, la cadena televisiva porta anys generant pèrdues milionàries que cobreix la Conferència Episcopal Espanyola.

La carta recorda que a l'octubre de 2013 els bisbes catalans ja van fer una nota conjunta sobre 13TV en la que denunciaven que era "un greu escàndol" que "en alguns dels seus informatius i tertúlies, s'opti pel menyspreu, la desqualificació i fins i tot l'insult". Una situació que els capellans que s'han adreçat ara al president de Conferència Episcopal Espanyola creuen que no s'ha corregit, i que s'ha fet més visible els darrers dies arran dels atemptats a Barcelona i a Cambrils, població que forma part de l'arquebisbat de Tarragona.

Aquest és el text de la carta:

Carta oberta al cardenal Ricardo Blázquez, president de la CEE

Benvolgut Sr. Cardenal, els sotasignats som sacerdots de l'arxidiòcesi de Tarragona que, havent escoltat repetidament les queixes de molts dels nostres fidels, volem dir-li, amb tot el respecte però també amb tota la contundència, que no podem callar més davant les opinions que, nit rere nit, s'expressen en les tertúlies de 13tv.

A l'octubre de 2013, els bisbes amb seu a Catalunya ja van manifestar públicament: «creiem que produeix un greu escàndol en molts membres de la comunitat catòlica de les nostres Diòcesis i també en nosaltres mateixos, el fet que el Canal de televisió 13tv, que ha de respectar les persones i les institucions segons el seu ideari, en alguns dels seus informatius i tertúlies, opti pel menyspreu, la desqualificació i fins i tot l'insult».

Han passat quatre anys d'aquella declaració dels nostres bisbes però en les tertúlies d'aquest canal de televisió, lligat a la Conferència Episcopal Espanyola, es continuen fomentant els sentiments contraris al respecte, la tolerància, el diàleg i la solidaritat. En aquests últims dies, després dels atemptats a Catalunya, l'agressivitat dels tertulians i dels responsables del programa, si cap, s'ha fet encara més gran.

Per això li demanem que, sense dilació i amb valentia, corregeixin o suprimeixin els programes de tertúlia en 13tv, que tant de mal fan a la convivència i embruten la imatge de l'Església Catòlica que sempre ha de fomentar el diàleg sincer i fructífer.

Desitgem que a 13tv s'escoltin les paraules del papa Francesc en el missatge d'aquest any en ocasió de la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, quan demanava als comunicadors exercir la seva labor «de forma constructiva rebutjant els prejudicis contra els altres», i seguint un model que «fomenti una cultura de la trobada que ajudi a mirar la realitat amb autèntica confiança».

El saludem en esperit de comunió eclesial.

Tarragona, 29 d'agost de 2017
Redacció TT - 30/08/2017 - 16:21h
A JAJAJAJA ..
04/09/2017
11:42
Em sembla que no ho entén. Aquesta cadena de TV és l'Església. El seu propietari és la Conferència Episcopal Espanyola. La Diòcesi de Tarragona critica 13TV en tant que copartícep d'ella.

http://www.13tv.es/quienes-somos/

"La Conferencia Episcopal Española es el principal accionista de este canal generalista que tiene en la pluralidad y el respeto sus principales máximas. 13tv está abierta a todas las posturas, opiniones y creencias, pero con una clara apuesta por la defensa de los valores del humanismo cristiano."

Es veu que, per a 13TV, la unitat d'Espanya és un valor tan alt de l'humanisme cristià que justifica que se salti a la torera les seves "principals màximes".
JAJAJAJA ..
01/09/2017
16:14
Hay que perdonar a quienes nos ofenden ..jaja .hombre ,que la Iglesia que es todo bondad y tanto habla del perdón denuncie una cadena de tv por ofensa me parece de chiste ..jajaja ..
no ofèn qui vol...
31/08/2017
13:43
Jo sí, de vegades el poso tot fent zapping i el miro una miqueta. És per saber què diuen. Les enquestes són de riure, comencen perdent i acaben guanyant. Una bona tàctica per obtenir moltes trucades i centimets.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat