L'Ajuntament denuncia el vandalisme que han patit tres escoles de Tarragona
  
L’Ajuntament de Tarragona denuncia el vandalisme que han patit diferents centres educatius de la ciutat. En concret els més greus, l’escola Cèsar August, l’escola PAX i la Llar d’Infants Municipal Cesar August han estat objecte de pintades a l’exterior de l’escola i a les aules, el gimnàs i els despatxos dels centres han patit nombrosos desperfectes, així com la trencadissa d’alguns vidres i el buidatge d’extintors.

L’Alcalde de Tarragona convocarà la setmana vinent una taula d’interconselleries urgent (Seguretat Ciutadana, Educació, Neteja, Manteniment...) per acordar mesures per pal•liar aquesta situació. El conseller d’Educació, Francesc Roca, assegura que els tres centres educatius estaran a punt per a l’inici del curs escolar, però es mostra preocupat i es pregunta: “Perquè ens ho feu això? Perquè ens ho feu quan una llar d’infants o una escola és un espai educatiu de socialització que respecta l’entorn i que els respecta a elles i a ells?”

“Des de l’Ajuntament de Tarragona -totes les conselleries i els seus serveis tècnics i empreses externalitzades- hi hem estat treballant de valent procurant que per a l’inici de curs totes les escoles estiguessin a punt després d’aquests actes vandàlics dels últims dies”, explica Francesc Roca. I afegeix: ”Quan ja ho teníem, avui de nou ens trobem de bon matí que han tornat a fer pintades, i ens preguntem “quantes persones estem perjudicant amb aquesta actitud de manera directa?”

Els danys causats a les llars d’infants de César August, l’escola César August i el Pax que -on es concentren les incidències més greus- afecten a més de 1.300 infants i les seves famílies, i més de 60 docents i conserges. “De manera indirecta, l’entorn on l’escola està ubicada també queda afectada per aquest vandalisme”, lamenta el conseller d’Ensenyament. El cost del vandalisme a aquestes dues escoles i la llar d’infants (entre neteges i reparacions) és d’uns 30.000 euros, l’equivalent a la construcció de dues noves pistes esportives.

“Cal que tots i totes reflexionen, ja que la despesa que implica reparar tots aquests desperfectes i incidències tan greus es fa amb diners públics de tots els contribuents. Es fa necessari que, com a ciutat educadora que som, des de la prevenció, la correcció i la seguretat, ens impliquem des de la conscienciació i la responsabilitat compartida que ens pertoqui”.
Redacció TT - 08/09/2017 - 15:48h
quina pena de lleis
11/09/2017
12:19
I què esperen, doncs? Quan els agafin els tornaran a deixar anar perquè no s'acabi l'espècie. I continuïn fent lo mateix.
difícil solución
09/09/2017
13:04
Para ser vándalo no hace falta ser joven. Sólo se necesita ser cobarde.

Muchos, quizá porque ya no son jóvenes (hasta cuándo es uno joven?), piensan que si siguen siendo vándalos, les tomarán por jóvenes pero la edad no le hace a uno vándalo...
ACR
08/09/2017
23:37
Que fort, osea, com són els joves, de veritat
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat