0 comentaris
16:37
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Un projecte tecnològic tarragoní seleccionat pel Fondo de Emprendedores de Fundación Repsol
  
L'acte de presentació s'ha dut a terme al Campus Repsol i ha comptat amb la presència d'Antonio Brufau, president de Repsol i de Fundación Repsol i d'Ignacio Egea, vicepresident de Fundación Repsol.

Les startups seleccionades en la sisena edició del Fondo de Emprendedores han resultat elegides entre les 354 propostes rebudes.

Després d'un exhaustiu procés d'avaluació i selecció, han quedat finalistes onze propostes entre les que un jurat expert ha seleccionat les vuit més innovadores, quatre en la categoria de projectes i quatre en la d'idees.

Els projectes que iniciaran el programa d'acceleració rebran fins a 144.000 euros durant un any i a les idees se'ls donarà suport amb 2.000 euros al mes durant 12 mesos. A més del suport econòmic, els projectes i idees comptaran amb un equip de mentors que els acompanyarà durant l'etapa d'acceleració, així com assessorament tècnic i legal, formació especialitzada adequada a les seves necessitats i accés a potencials inversors.

Idees i projectes seleccionats

Totes les propostes seleccionades destaquen pel seu grau d'innovació en el camp de l'eficiència, la digitalització i els nous materials en la indústria energètica i química, en la generació distribuïda i emmagatzematge d'electricitat, així com en l'àmbit de la mobilitat.

El Fondo de Emprendedores compta amb dues categories de suport: idees que necessiten un procés de maduració i estan pendents de validació de la prova de concepte, i projectes empresarials amb una tecnologia o model de negoci validat però que no han arribat encara a la fase plenament comercial.

Les propostes seleccionades, que procedeixen tant d'Espanya com d'altres països, són les següents:

Idees:

• Bulgeone (Cantàbria): la primera eina per predir i conèixer en temps real possibles deformacions (bulging) en els equips de les refineries on s'elabora el coc. Actualment no existeixen aquest tipus d'eines i cal fer parades de manteniment.

• Finboot (Barcelona): plataforma digital per automatitzar la forma de realitzar transaccions bancàries, que utilitza els anomenats contractes intel•ligents. Permet verificar el compliment de l'acord de forma automàtica i simplifica la càrrega dels sistemes financers actuals.

• Inanoenergy(Portugal): microgeneradors autònoms que aprofiten l'energia residual per generar electricitat, especialment per alimentar els sensors que monitoritzen les xarxes de canonades a instal•lacions industrials.

• Manganese Flow Batteries(Regne Unit): bateries ultraeficientes amb base de manganès i hidrogen que proporcionen energia per més temps i a menor cost.

Projectes:

• C2C-New Cap (Portugal): superbateries per a emmagatzematge d'energia basades en òxids metàl•lics, la qual cosa permet emmagatzemar més energia de forma més segura.

• CE-BOND (Noruega): dispositiu per millorar la integritat i la seguretat de pous de petroli i gas, que proporciona una correcta cimentació.

• Muon systems (Bilbao): sistema de tomografia amb raigs muònics per revisar alts forns i equips de combustió sense necessitat d'aturar la producció. Aquesta iniciativa va rebre el suport del Fondo de Emprendedores com a idea en la passada convocatòria.

• Place to plug (Tarragona): plataforma única i col•laborativa per a la gestió i utilització dels punts de recàrrega de cotxe elèctric. Aquesta plataforma online permet als conductors localitzar i activar els punts de recàrrega tant públics com privats des del telèfon mòbil.

El Fondo de Emprendedores en xifres

En el marc del seu compromís amb un futur energètic més sostenible, Fundación Repsol va llançar el 2011 el Fondo de Emprendedores amb l'objectiu de promoure el talent i donar suport a les millors solucions tecnològiques i sostenibles en el camp de l'energia i mobilitat.

Des de la seva posada en marxa, s'han accelerat 36 startups a les quals se sumen les vuit noves iniciatives seleccionades. El conjunt de les empreses accelerades han obtingut gairebé 16,5 milions d'euros d'inversió pública i privada, han realitzat més de 140 prototips i, el 2016, van facturar 2 milions d'euros.

En les sis convocatòries realitzades s'han rebut més de 2.350 propostes.

Més informació a www.fundacionrepsol.com
Redacció TT - 20/09/2017 - 16:37h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat