0 comentaris
09:24
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Nova sèrie del Fons de la Junta Protectora de les Obres del Port digitalitzada per l’Arxiu del Port
  
Aquest any 2017 s’ha passat a format digital una part dels llibres de Certificats i Lliuraments del Fons de la Junta Protectora de les Obres del Port de Tarragona, organisme que s’encarregà de la gestió portuària tarragonina entre els anys 1790 i 1836. Concretament són 31 volums, dels anys 1790 al 1804, en els quals queda reflectida l’activitat econòmica del Port de Tarragona en aquells anys, en forma de dos documents bàsics: els certificats i els lliuraments, encara que també hi trobem llistes de les revistes diàries que es feien als presidiaris que treballaven a les obres, per exemple, o factures de proveïdors.

Els lliuraments són documents comptables en els quals s’autoritza al tresorer a fer un pagament, mentre que el certificat dóna fe d’haver-se executat una tasca determinada per un tercer i el consegüent cobrament d’aquest servei.

La sèrie de Certificats i Lliuraments és molt completa, només falta la corresponent als anys de 1810 al 1813, època de la Guerra del Francès.

En total, són unes 19.500 imatges digitals disponibles en línia a la pàgina web del Port de Tarragona a l’apartat d’Arxiu Digital que l’any 2016 va tenir 976.913 visites.

La digitalització de documents en els arxius té una doble finalitat: multiplicar la seva difusió i preservar-los de la manipulació directa.
Redacció TT - 19/12/2017 - 09:24h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat