'Farts de Soroll' farts que les actuacions a la Part Alta es facin amb presses i sense consens
  
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona
Arran de notícies recents sobre la Part Alta (PA) de Tarragona, la plataforma Farts de Soroll fa les consideracions següents:

1. Aquesta plataforma no ha demanat mai cap moratòria a la concessió de llicències a la PA. Vam demanar la suspensió total de les llicències, considerant que la zona ja estava prou saturada amb 162 locals d’oci i restauració, i que les molèsties que provocaven ja eren prou dramàtiques i importants.

2. La moratòria s´ha retirat sense tenir aprovada la tan esbombada modificació del POUM (que hauria d’ordenar els usos a la PA), ni saber els resultats dels mapa acústic (que la ciutat hauria de tenir des del 2012). ¿No era més lògic esperar a tenir el pla d’usos abans de retirar la moratòria? Sembla que no: a la PA és abans el turisme i el sector privat que els veïns.

3. Farts de Soroll vam demanar el llistat dels locals existents abans de la moratòria (desembre del 2016). Després que recorréssim al Consell de Garanties, l’Ajuntament ens ha enviat una relació incompleta i desfasada: hi falten més de 60 establiments i hi sobren els que ja no existeixen, 30, i entre ells el Bar Pepito.

4. L’Ajuntament, segons l’alcalde, no donarà més llicències de forma indiscriminada “si no és amb el consens dels veïns”. Esperem que el consens sigui amb tots els veïns. La PA necessita molt de diàleg, i nosaltres som els primers que sempre hem estat disposats a parlar amb tothom.

Pel que fa a la conversió en zona de vianants de la PA:

1. S’ha fet a esquena de la majoria de veïns del barri, i no s’hi val a esgrimir un pla d’ordenació del 2012 per justificar la participació ciutadana. En 6 anys el col•lapse de la PA ha augmentat molt: més locals, més pisos turístics, més visitants, i més molèsties.

2. Als veïns no se’ls renoven els contractes d’arrendament, i les molèsties per sorolls augmenten, provocant la gentrificació del barri, amb la desaparició del comerç de proximitat i dels mateixos veïns. La conversió en zona de vianants encara ho empitjorarà i posarà més en perill la PA com a barri.

3. L’Ajuntament diu que no tenir cotxes al carrer provocarà menys sorolls. A quins cotxes es refereix? No pas als cotxes dels veïns, que entren al barri per necessitat. El soroll el fan els repartidors dels locals de restauració, el vehicles de neteja a hores intempestives, la recollida del vidre, i la gran quantitat de locals de restauració, oci i tendes que tanquen a altes hores de la matinada.

4. Convertir en zona de vianants un barri no vol dir tancar-ne les entrades: és més complicat, només cal veure el desgavell del carrer Portalet. Farts de Soroll ja ha proposat a l’Ajuntament per escrit un seguit de mesures en aquest sentit. No hem rebut resposta.

5. A proposta d’una associació s’ha creat, o es vol crear, una comissió per estudiar la conversió en zona de vianants de la PA. Demanem que totes les associacions implicades i preocupades pel futur de la PA hi tinguin veu i que es faci pública la composició d’aquesta comissió.

En definitiva: no volem que les coses es tornin a fer amb presses i necessitem un ampli consens en les decisions i la implicació de tots els agents del barri, no només els inversors en negocis turístics i una associació que s’atribueix la representació de tots els residents de la PA.
Redacció TT - 18/01/2018 - 22:52h
PROU MOLESTAR ALS VEÏNS !!!
20/01/2018
20:21
A la Part baixa passen els camions de foment a les dos de la matinada tant a recollir vidre com de sobte et despertes sobtat o els nens asustats amb cops brutals i resulta que un camió de recollida de mobles que no ha tingut hores en el dia a dos quarts de tres de la matinada tira a pes mort cadira rera cadira dins d'un camió sense sostre, taules, sofàs i tot un pis sencer buidat què,per cert, fins que no van arribar els "delicats" de fomemt ni vam sàpiguer que es havie buidat doncs els propietaris havien tingut la cura per no fer el soroll ni molestar als veïns cosa que a foment li rota !!! BALLESTEROS CUIDA ALS TEUS VEÏNS I AQUESTA CONTRATA !!!
fgh
20/01/2018
18:09
estamos llenos de ocupas , basura en las calles y edificios que se caen además de una ley absoleta que no permite restaurar casas ,,no abrir y aprovechar solares men deshuso para varios conceptos , se ha dejado caer varias viviendas por puro lucro de los propietarios algunos de larga trayectoria como concejales en el ayuntamiento de esta ciudad que mas parece de la edad media que del siglo actual
fins els
19/01/2018
13:59
Que facin una consulta.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat