Els usuaris valoren amb un notable alt el servei de bus de l'Empresa Municipal de Transports
  
L’Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona (EMT) ha millorat la valoració dels usuaris en l’última enquesta de satisfacció. Els resultats de la valoració global superen el 8 de nota mitjana. En la presentació d’aquest matí, l’alcalde Josep Fèlix

Ballesteros ha destacat que “es tracta d’una situació excepcional, ja que estem fregant l’excel•lent, és una molt bona nota obtinguda a través d’una enquesta exhaustiva” i ha mostrat satisfacció i ha felicitat la feina feta a l’equip de l’Empresa Municipal de Transports per oferir cada vegada un millor servei. Ballesteros també ha recordat que “aquest any es compleixen els 10 anys de la posada en marxa de la Targeta de Transport Escolar que ofereix gratuïtat a tots els escolars de la ciutat, Tarragona va ser la primera ciutat de l’estat en engegar una iniciativa d’aquest tipus” que s’afegeix a la bonificació del bitllet per a pensionistes i jubilats. I ha destacat l’esforç de la ciutat que es tradueix en una inversió anual d’1,5 milions d’euros en bitllet social “ens sentim orgullosos de la feina i no abaixarem la guàrdia en l’atenció social”.

Les xifres de viatgers del 2017 també ha experimentat un creixement del 4,25% respecte al 2016, passant dels 9,3 milions als 9,7. L’alcalde ha explicat que aquest augment té a veure amb la millora de l’activitat econòmica i amb els nous infants que inicien l’etapa escolar i també a l’excel•lència del servei que compta cada cop més amb la confiança de la ciutadania.

L’enquesta, realitzada per l’empresa Ceres, s’ha dut a terme a 1.000 persones usuàries de les línies 6, 54, 8, 21 i 11, referents del servei a les zones de Ponent, centre i Llevant. Prop del 80% dels usuaris enquestats es mostren entre molt i bastants satisfets i atorguen al servei una valoració mitjana de 8,31 sobre 10. La presidenta de l’EMT, Begoña Floria, ha explicat que durant els anys 2015 i 2016 les enquestes es realitzaven en les línies 6 i 54, “en aquesta última hem ampliat el nombre de línies i de persones enquestades i estem especialment satisfets, ja que els resultats es mantenen en xifres de notable i tenen un creixement continuat”.

Respecte a les valoracions d’aspectes referents al funcionament del servei (horaris, puntualitat, freqüències, recorreguts, parades, bitllets i abonaments) milloren considerablement en cada enquesta amb valors al voltant del 8. Només aspectes referents a la venda de bitllets i la freqüència de pas es situen un punt per sota. Cal destacar la confiança i fiabilitat en el servei que rep una valoració del 8,68. Pel que fa a l’accessibilitat, neteja o comoditat dels autobusos, l’enquesta reflecteix que la nota mitjana és de 8,10. Els usuaris també han valorat positivament els indicadors relacionats amb les parades, que fan referència a aspectes com la informació disponible, els panells lluminosos i la neteja i confort de les parades amb marquesina. L’atenció i el tracte al client, tant del personal als centres d’atenció com dels conductors, també se situa en valors per damunt del 8. De la mateixa manera que també reben aquesta qualificació les Tecnologies de la Informació com la web, l’app i el codi QR a les parades.

La presidenta ha valorat que “les xifres són bones i ens animen a seguir treballant en aquesta línia” i ha avançat que aviat es posaran en marxa mesures per millorar la informació directa a l’usuari i que s’ha iniciat el procés d’homologació de vehicles per renovar la flota en els propers anys.
Redacció TT - 15/02/2018 - 16:23h
per fi
15/02/2018
17:48
Al menys per fi alguna cosa sembla que va bé a la Ciutat,felicitats doncs a tots el treballadore i treballadores de la EMT i la seva Presidenta.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat