La CUP rebutja la presència de militars al Port i demana a la Guàrdia Urbana que no hi col.labori
  
Foto:  Ministerio Defensa @Defensagob
Avui dimecres 28 de febrer de 2018 han d’arribar a la ciutat dos vaixells militars procedents de la ciutat de Ceuta amb un total de 1.100 militars a bord. L’objectiu d’aquest desembarcament és realitzar maniobres militars al Centro de Entrenamiento San Gregorio de Saragossa. Aquests militars han d’arribar a Tarragona en dos vaixells de guerra, el “Martín Posadillo” i el “Camino Español” i la seva estada a Saragossa s’ha d’allargar fins al 10 de març.

Des de la CUP de Tarragona, rebutgem el pas d’aquestes tropes militars pel nostre terme municipal i reiterem el reiterat compromís de la ciutadania tarragonina amb la pau i amb el desarmamanent. Denunciem les maniobres militars d’aquest tipus i de qualsevol altre perquè ens reconeixem com a antimilitaristes i defensores de al cultura de pau. Aquesta “cultura de pau” és incompatible amb la facilitació dels moviments o de l’estada a forces militars dedicades, precisament, a practicar la guerra allà a on van.

Alhora, denuncien el malbaratament que suposen unes maniobres d’aquest tipus per part de l’Estat. Són milions d’euros llençats a l’aigüera que no serveixen per res més que per preparar militars per aprendre a matar altres militars i gent diversa amb el fals objectiu de la “defensa nacional”. Volem recordar que les úniques intervencions que ha realitzat l’Exèrcit espanyol en territori “nacional” en els darrers mesos han estat encaminades a impedir l’exercici del dret a vot en el referèndum d’autodeterminació que es va realitzar l’1 d’octubre de 2017 a Catalunya. En aquella ocasió, el cos policial i militar de la Guardia Civil va participar de forma rotunda en l’impediment de la celebració del referèndum, colpejant veïns i veïnes de Tarragona i d’arreu de Catalunya.

En aquestes maniobres d’ara, també s’espera la participació de 230 vehicles que s’han de desplaçar per carretera i 24 vehicles amb cadenes que es desplaçaran en tren. La mobilització d’aquests efectius farà necessària la participació, a més de la Guardia Civil i els Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Urbana de Tarragona. És en aquest punt què volem demanar a l’Ajuntament de Tarragona i al responsable de la Guàrdia Urbana, Javier Villamayor, que deixi de participar en aquests tipus de moviments de tropes i dediqui el cos de policia de la ciutat a les tasques de prevenció de violències que li haurien de ser pròpies però que en poques ocasions se’ls ordena que facin.
Redacció TT - 28/02/2018 - 14:40h
a quienes sólo saben destruir
04/03/2018
16:58
Construir es ir de cualquier parte a una parte muy especial, y para ello hay que invertir tiempo, talento y esfuerzo; destruir es ir de una parte muy especial a cualquier otra parte, y para ello no se requiere absolutamente nada.
Conversar es hablar después de escuchar y escuchar después de hablar.
Las mentiras se construyen, las verdades se descubren.

3 frases célebres del científico y museógrafo Jorge Wagensberg.
Blas
02/03/2018
00:24
QUE VUELVA LA MILI SEGURO QUE HABRÍA MENOS BOTELLONES Y MENOS DELINCUENTES..ARRIBA ESPAÑA UNA GRANDE Y LIBRE
ruperta
28/02/2018
19:51
un dos tres, maniobras otra vez
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat