La USTEC denuncia la manca de professorat en l'inici de curs
  
Comença un nou curs escolar caracteritzat per uns pressupostos congelats i determinat per la paràlisi de curs anterior, condicionat per l'article 155. El decreixement d'alumnat a infantil i primària a significat una disminució de grups que ja s'està acumulant en els últims anys i que ha suposat perdre la oportunitat d'abaixar ràtios alumnes/grup en comptes de suprimir grups. A la secundària ,per contra, la pujada d'alumnes que ja és preveia des de mitjans de la primera dècada dels 2000 ha evidenciat la poca previsió d'una administració que ha portat a massificar moltes aules i a la construcció de mòduls prefabricats en alguns centres.

Cal més professorat
Aquest curs al "Camp de Tarragona" hi hauran 50 docents més segons les dades dels SSTT, aquest petit increment és deu a la pujada d'alumnat de secundària i FP. Amb aquest increment la xifra de professorat assolirà els 7306 docents, xifra bastant per sota de la que correspondria si es recuperessin retallades que es van fer a partir del 2012.

Només la reducció de la segona hora lectiva de mestres i professors i baixada de ràtios suposarien uns 500 docents nous al "Camp de Tarragona". Aquesta xifra encara s'haurà d'incrementar més per atendre la inclusió, la recuperació de les dues hores de reducció lectiva del professorat major de 55 anys. A més també suposaria un notori increment d'hores de dedicació de professorat si s'atèn una llarga reivindicació que és que totes les persones substitutes que ara treballen a 1/3 de jornada, se'ls contracti a 1/2 jornada

Cal una manera més objectiva de contractació

El Departament tracta de posar-se medalles davant del fet que en els centres és manté la mateixa plantilla en el 81% dels casos , així com els llocs específics professionals (9,1% de la plantilla al "Camp de Tarragona") teòricament per adaptar-se als projectes educatius, i que han obert la porta per practicar el nepotisme. Ara bé, al darrera d'aquesta mesura s'amaga que es fan servir les direccions per triar a dit a bona part del professorat en base a la selecció de perfils i les propostes de continuïtat del centre. I això implica nombrosos casos de discriminació, sovint per motiu de sexe i edat, especialment a persones que tenen familiars a càrrec o fa especialment vulnerables a mares amb fills petits.

Aquesta política de personal del Departament està generant gran malestar, autocensura en els claustres, pèrdua de llibertat d'expressió i conflictes interpersonals. En altres termes, s'està degradant la democràcia als centres. D'altra banda i malgrat que no hem parat de reclamar-ho, no hi ha cap evidència científica que aquest sistema propi de l'empresa privada millori la qualitat de l'ensenyament.
Redacció TT - 12/09/2018 - 14:34h
perillosa politització de l'ensenyament
15/09/2018
15:55
El Departament tracta de posar-se medalles davant del fet que en els centres és manté la mateixa plantilla en el 81% dels casos , així com els llocs específics professionals
Al darrera d'aquesta mesura s'amaga que es fan servir les direccions "per triar a dit a bona part del professorat en base a la selecció de perfils i les propostes de continuïtat del centre.
El director tria a dit professors afins a la seva ideologia sense tenir en compte ni mèrits professionals ni experiència
S´'està degradant la democràcia als centres. no hi ha cap evidència científica que aquest sistema propi de l'empresa privada millori la qualitat de l'ensenyament.

Veritats com a punys!!!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat