Pla d'acció per revitalitzar i dinamitzar el Mercat de Torreforta, i noves inversions per al de Bonavista
  
La consellera de Comerç i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, ha informat al Consell d’Administració de l’empresa municipal celebrat aquest dijous el pla d'acció per revitalitzar i dinamitzar el Mercat de Torreforta. Es tractarà de fer cessions d'us de les parades actualment tancades per períodescompreses entre 5 i 10 anys, ja que actualment les parades obertes ho estan per concessions de 50 anys.

La presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, ha afirmat que “amb aquesta acció es dona compliment a la proposta que vaig fer a l’Associació de Venedors del Mercat de Torreforta i que va ser molt ben acollida, perquè tenim un objectiu comú que és revitalitzar, dinamitzar i donar-li al mercat un caire comercial i educatiu”.

Actualment, el Mercat té 15 punts de venda dels quals 6 estan oberts.

A més d’escorçar considerablement el temps de cessió de les parades, el Mercat de Torrefortatindrà, d’una banda, un espai de formació destinat a la gastronomia perquè el Gremi de Pastissers de Tarragona instal•lin el seu taller d’aprenentatge i, d’altra banda, Tarragona Impulsa té previst desenvolupar un Pla perquè nous emprenedors tinguin la possibilitat d’iniciar-hi el seu negoci.

En aquest sentit, el conseller de Promoció Econòmica, Francesc Roca, ha afirmat que “entre les accions que es duran a terme, destaquen les següents: assessorament personalitzat per analitzar la viabilitat econòmica de la iniciativa, acompanyament durant els dos primers anys de negoci amb la col•laboració de SECOT, l'oferiment de disposar de personal en pràctiques i el suport per optar a les línies d'ajuts per a contractació de personal i creació d'empresa, de 6.000 i 3.000 €, respectivament”. També s'oferirà formació a mida tant per als nous paradistes com als que ja estan establerts.

Elvira Ferrando ha assenyalat altres millores previstes com són: l’arranjament dels lavabos, pintar un mural a les parets exteriors del Mercat per part de l’Escola d’Arts i Oficis de Tarragona i l’arranjament de la plaça.

Per la seva importància, cal recordar que la Biblioteca municipal de Torreforta serà annexa al mercat.

“Tot plegat serà el punt inicial d’una nova època del Mercat de Torreforta”, ha dit la presidenta d’Espimsa.

Inversió per millorar el Mercat de Bonavista

Les principals inversions seran les següents:

- Pla de millores del mercats no sedentaris periòdics de Tarragona: 902.541€.
En aquesta inversió hi ha una sèrie de millores al Mercat de Bonavista que inclouen: asfalt del terreny, serveis de wc , il•luminació i un edifici d'informació.
Cal assenyalar que en el 2017 es va iniciar el Pla de millores d'aquest mercat amb la instal•lació del punt de trobada, col•locació de bancs i la redacció del PAU (Pla d’Autoprotecció) del Mercadet.

- Reforma de les instal•lacions elèctriques, comunicacions i pintura en les oficines d'Espimsa, al passatge Cobos: 101.352€.

- Muntatge d'adaptació dels serveis de wc al Mercat de Torreforta: 6.472€.

- Millores a les instal•lacions elèctriques, aire condicionat i repassos en general de pintura al Mercat de Torreforta: 61.000€
Redacció TT - 14/12/2018 - 16:59h
Estos dejan que se deteriore y después
20/12/2018
11:35
Dejan que se deteriore el mercado y después cuando faltan meses para las elecciones dicen que invertirán... Se piensan que somos tontos?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat