Tarragona commemora els 80 anys de la fi de la Guerra Civil
S'han programat 40 actes amb l'objectiu de difondre la història
  
El 15 de gener es commemoren els 80 anys de la fi de la guerra civil a Tarragona, per aquest motiu el Servei d’Arxiu i Documentació Municipal de l’Ajuntament coordina amb diferents institucions i entitats culturals un programa d’actes per donar a conèixer els antecedents, el desenvolupament i els efectes posteriors del conflicte bèl•lic a la ciutat. Del 15 de gener al 28 de març febrer s’han programat 40 actes amb l’objectiu de difondre la història, rebutjar la irracionalitat de les guerres i valorar la convivència democràtica i pacífica.

El programa s’iniciarà el dia 15 amb la projecció del documental L’ocupació de l’exèrcit franquista del Camp de Tarragona, ara fa 80 anys, del programa “Tremolors” produït per TAC12. La programació continuarà amb 6 exposicions, com la de Robert Capa en color, la de Walter Reuter, fotografia a la Guerra Civil espanyola i la instal•lació fotogràfica 13 Banderes fosques.

La Sala Trono presentarà l’obra de teatre Et vindré a tapar i el col•lectiu TeclaSmit també interpretarà diferents escenes al voltant dels conflictes bèl•lics. D’altra banda, la Capsa de Música tornarà a ser l’escenari de la Taberna Republicana.

Els actes es complementen amb 5 visites guiades als diferents espais de la guerra civil, la repressió franquista i l’urbanisme de postguerra, 11 conferències, 3 cursos i tallers, 4 presentacions de publicacions i 2 projeccions de pel•lícules.

A més a més d'aquestes visites obertes a tots els ciutadans, aquest any es continuaran desenvolupant les Rutes Pedagògiques adreçades als centres docents i que durant l'any passat varen assistir 12 centres i uns 400 alumnes.

Tot plegat, amb l'objectiu de difondre la història recent, des de la Segona República fins a la dictadura franquista, passant per la Guerra Civil, un dels períodes més significatius i dramàtics del segle XX.
Documentació addicional
Redacció TT - 08/01/2019 - 15:19h
sense fanatisme
09/01/2019
13:41
En una guerra hi perdem tots. Hem vingut en aquest món a viure-hi i les desconveniències se solucionen parlant, no discutint.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.