Pujol diu, en relació als abusos a menors, que hi ha persones que 'tenen un mal moment'
  
L'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha assenyalat aquest dimecres, després de conèixer-se els abusos a menors comesos per tres sacerdots de la seva diòcesi, que "hi ha persones amb un mal moment" en la vida, del que després "potser es penediran".

L'arquebisbe s'ha reunit aquest dimecres amb l'alcalde de Constantí, Òscar Sánchez, després de saber-se que el rector ja mort i l'actual del municipi estan implicats en abusos a menors, segons han relatat diverses de les víctimes.

"Si una persona està obsessionada amb el sexe i ho va buscant és una cosa, però hi ha persones que tenen aquest mal moment en la vida que els hi porta a fer alguna cosa que després potser es penediran tota la vida", ha explicat Pujol després de la reunió.

Jaume Pujol, que compleix 75 anys aquest divendres, està pendent de la decisió de la Santa Seu per al seu cessament per jubilació, i ha reiterat la seva total "disposició" a "escoltar a les víctimes".

Els dos sacerdots vius acusats d'abusar de menors han demanat "apartar-se" després d'esclatar l'escàndol dels abusos, comesos entre 2015 i 2016, i Pujol ha assegurat que "no poden estar en les parròquies" perquè és difícil que "la gent ho entengui".

No obstant això, ha defensat que "han pogut tenir els seus errors o faltes, però no són tan greus com per dir que han de ser secularitzats", i ha esgrimit que "una cosa és l'Església i una altra, els membres de l'Església".

En aquest sentit, Jaume Pujol ha indicat que és "el moment d'investigar de debò què està passant en altres àmbits", com ara "En l'entorn familiar, al món de l'escola, de l'oci..." perquè "seria bo una sensibilització perquè potser també estan passant moltes coses".
Redacció TT - 06/02/2019 - 16:27h
Sí, senyor
13/02/2019
11:32
És la temptació del Dimoni!
consideraciones
09/02/2019
19:59
1.. es un gran crimen y quienes lo cometen o lo encubren deben ser juzgados y condenados si hay pruebas.
2.- No se entiende que los padres que lo sabían, no presentaran la denuncia ante el juzgado, porque es un delito penal. Ellos también son encubridores como todos los demás que, sabiéndolo, lo ocultaron.
Un delito es delito independientemente de quien lo cometa. Si lo sabemos y no lo denunciamos, somos cómplices y también tenemos responsabilidad penal
campaments
06/02/2019
22:09
Històries d'aquestes n'hi ha i de més grosses i es callen. Sempre s'ha callat. Val més deixar-ho estar i pensar en el futur.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat