L'Arquebisbe de Tarragona presenta, per qüestions d'edat, la seva renúncia al càrrec
  
Fotografia d'arxiu
Coincidint amb la polèmica per les seves declaracions en els casos d'abusos a menors, Jaume Pujol, que ja ho havia tramès abans d'aquests fets, oficialitza la seva renúncia al càrrec, en complir 75 anys.

Segons informa l'Arquebisbat:

"Seguint el procediment establert pel Codi de Dret Canònic (cànon 401) un bisbe diocesà en complir els setanta-cinc anys d’edat «és pregat que presenti la renúncia del seu càrrec al Summe Pontífex, el qual, després de sospesar totes les circumstàncies, proveirà».

Segons aquest protocol, l’arquebisbe metropolità de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, en complir aquest divendres, dia 8 de febrer, els setanta-cinc anys d’edat ha de presentar la seva carta de renúncia posant a disposició del Sant Pare el seu càrrec.

Preveient la proximitat de l’edat de jubilació, moltes vegades abans de la mateixa s’inicia el procés de provisió de la seu que quedarà vacant. Pertoca a la Nunciatura Apostòlica de cada país, encapçalada pel Nunci, iniciar una sèrie de contactes amb els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense, alguns dels membres de l’Església diocesana i també amb la Conferència Episcopal Espanyola".
Redacció TT - 07/02/2019 - 15:56h
promesa de cel
11/02/2019
12:06
Quin cuento la religió. Quanta manipulació en la història dels personatges.
FGH
10/02/2019
17:20
Este señor a negociado no cobrar el ivi de las decenas de viviendas y locales en alquiler propiedad e la iglesia , procedentes de prometer un trocito de cielo na personas muy mayores y solitarias y este alcalde prcedente de toda la vida viiendo de mentira y buen sueldo , no quier eolvidar a sus mentores y quiere tapar los abusos
Pau
08/02/2019
14:08
Millor que ho deixi per encubridor de pedòfils, vergonya d'èsser
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat