L'Ajuntament vol eliminar el 90% de les colònies de gats de Tarragona
  
Gats ferals esterilitzats integrats al patrimoni de Tarragona seguint el model de ciutats turístiques com Roma. Autor: Carme Roca.
La plataforma formada per les entitats protectores de gats de Tarragona ciutat i la federació provincial d'entitats de protecció felina rebutgen el decret número 2019/2801 presentat per l'Ajuntament el passat 15 de març amb les noves directrius sobre la gestió de les colònies de gats. Consideren que suposa una greu vulneració de la protecció dels gats ferals que viuen al carrer i que posa en risc la seva supervivència i benestar. Les entitats demanen que es retiri aquest decret i avancen que prendran accions legals davant qualsevol acció que posi en risc la vida dels animals o vulneri el seu benestar tal com s'estableix a la llei de protecció animal catalana (Decret Legislatiu 2/2008 del 15 de abril).

En primer lloc, el decret apunta que "només l'Ajuntament pot determinar quines agrupacions de gats poden ser considerades colònies i, si escau, delegar la seva gestió". Aquest punt mostra un flagrant desconeixement de la gestió ètica de les colònies i deixa entreveure la voluntat de fer-les desaparèixer. El decret s'ha fet d'esquena a les entitats protectores que realitzen de forma altruista el servei públic de gestioó de colònies felines i contravenint la legislació vigent.

En segon lloc, l'Ajuntament detalla tots els supòsits en els quals pot fer desaparèixer una colònia, com la proximitat a un pipi can, a les platges de la ciutat, a contenidors de la brossa... deixant via lliure a la desaparició del 90% de les colònies de la ciutat.

Igualment el decret redueix a 15 individus el nombre màxim d'animals per agrupació amb motius absolutament arbitraris.

En tercer lloc, el decret estableix que els gats de les colònies no autoritzades poden ser traslladats a la gossera municipal. La retirada de gats ferals de les seves colònies pot ser constitutiu d’un delicte de maltractament animal. Els gats lliures segrestats del seu territori i posteriorment engabiats pateixen un maltractament psicològic d’alt impacte que resulta en la ràpida mort dels individus. Les entitats de protecció felina denuncien que no hi ha cap motiu que pugui justificar el trasllat de gats ferals a la gossera si no són adoptables i està prohibit el seu sacrifici per llei. Els gats ferals no socialitzats amb les persones no s'adapten a viure a una llar. El dret a viure dels gats ferals d’acord a la seva etologia no és un aspecte negociable amb cap administració.

En quart lloc, es culpabilitza a les associacions per no gestionar la totalitat de les colònies de gats ferals i se les acusa, que derivat d'això hi ha queixes de veïns. Les entitats manifesten el seu malestar davant aquestes acusa- cions donada l'absoluta manca de suport de l'Ajuntament liderat pel PSC a la gestió ètica de colònies felines. Hi ha hagut una manca de pressupost destinat a aquesta gestió, quan en aniquilar coloms dediquen uns 60.000 euros sense cap tipus de resultat visible a través d'una empresa externa. A altres ciutats de similars condicions a Tarragona, s'hi dediquen uns 30.000 euros de mitjana.

A més de no donar el suport econòmic imprescindible per poder gestionar les colònies, des de la Regidoria de Salut Pública no s'ha donat cap suport logístic: no s'ha informat la ciutadania, no s'ha format a la Guàrdia Urbana sobre com procedir, no s'han tingut en compte la proposta de protocols davant casos d'enverinaments i no s'han volgut dur a terme propostes que no tenien cap cost, tot allò que es van comprometre a través de la moció.

Les entitats declaren que exigeixen la retirada d'aquest decret per part de l'equip de Govern del PSC i la immediata creació de protocols basats en el benestar animal, basats en el coneixement cientific i d’experts en la matèria com GEMFE, AVATMA i Alley Cat Alies i de la ma de les entitats locals coneixedores de la gestió felina. Demanen un model de gestió de colònies urbanes que beneficiï als animals però també a la convivència dels ciutadans.

Fins el moment, demanen la retirada immediata de la declaració de Tarragona Ciutat Amiga dels Gats que es va presentar al ple de l'Ajuntament, per la manca de responsabilitat en matèria de benestar animal d'aquest consistori i per anar en contra de les lleis de protecció animal.
Redacció TT - 27/03/2019 - 08:51h
> BERGOÑIA
30/03/2019
18:37
Sus palabras demuestran la vergüenza que debe de sentir de sí mismo.
Debería de buscar usted ayuda!!! Hay buenos tratamientos ahora para toda clase de complejos
BERGOÑIA
28/03/2019
20:05
BALLESTEROS LARGATE NO VALES NI PARA SALPICAR LA ULTIMA GOTA DEL TEU PIX.
A Gat
28/03/2019
12:05
Tú si que ets un malparit !! Ja Ja ja
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat