El Seguici Popular diu 'NO' a la sortida excepcional per acompanyar l'entrada del nou arquebisbe
  
L'assemblea d'entitats del Seguici Popular de Tarragona ha rebutjat la seva sortida excepcional Popular per acompanyar l'entrada del nou arquebisbe a la ciutat, prevista per al dissabte 8 de juny.

L'assemblea, celebrada aquest dimecres a la tarda a la sala d'actes de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET), ha comptat amb la participació de 29 dels 30 elements amb dret a vot.

El resultat de la votació ha estat el següent: 17 vots contraris a la sortida, 11 vots favorables i 1 abstenció. La votació ha estat secreta en una urna.

La consellera de Festes de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha destacat la "normalitat" amb què ha transcorregut el debat i la votació: "Tractant-se d'una sortida no regulada en el Protocol del Seguici Popular, els elements havien d'aprovar-ne la partipació". I ha afegit: "Ahir dimarts ja es va reunir la Comissió Assessora del Seguici Popular, que va emetre un dictamen en què no recomanava la sortida del Seguici en aquesta ocasió ja que, tot i valorant la part històrica i ritual d'aquestes entrades, es considera que en el marc social i cultural del moment actual tenen un difícil encaix o justificació en una societat progressivament més laïcitzada. Entenem que la posició majoritària, que no unànime, de l'assemblea, ha anat en la mateixa línia".
Redacció TT - 16/05/2019 - 10:35h
Jordi
21/05/2019
01:28
Es absurdo, el Seguici tiene su origen católico y es tradición recibir al Arzobispo. Que digan la verdad...
Juanjo
16/05/2019
20:07
Me gustaría saber qué ha pesado más a la hora de tomar esa decisión; si el que sea arzobispo o el que sea independentista. No hace falta que me contestéis.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat