La Pirotecnia del Mediterráneo guanya el 29è Concurs Internacional de Focs Artificials
  
Foto: Héctor de la Salud
Aquest diumenge 7 de juliol de 2019 el Pati de Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona ha acollit l’acte de lectura del veredicte i lliurament de premis del 29è Concurs Internacional de Castells de Focs Artificials Ciutat de Tarragona. L’alcalde, Pau Ricomà, ha llegit el veredicte i ha lliurat els premis acompanyada de Maria Villegas, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Granollers, de representats del jurat i de l’organització del concurs, així com de responsables les pirotècnies participants.

Enguany el Concurs ha comptat amb la participació d’una pirotècnia francesa, AquarêveArtificie; dues de Granada, les pirotècnies Esteban Martín i l’Alpujarreña, i una de valenciana, la Pirotecnia del Mediterráneo. Un total de 12 empreses s’havien presentat al concurs.

El jurat del concurs, format per dotze membres de diferents disciplines, després de valorar tots els criteris de puntuació, ha acordat que la pirotècnia guanyadora del concurs és l’empresa Pirotècnia del Mediterráneo, amb 1.568 punts, a la qual se li atorga el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona i un document acreditatiu amb l’adjudicació dels espectacles públics de focs durant les Festes de Santa Tecla 2019.

Així mateix, s’ha procedit a l’entrega del segon premi, que ha anat a parar la Pirotécnia Alpujarreña, amb 1.513 punts; i del tercer i quart classificats, que han estat la pirotècnia Aquarêve Artifice i la Pirotecnia Esteban Martin, amb 1.231 punts i 1.104 punts, respectivament. El Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus i l’adjudicació del castell de focs de la Festa Major de Granollers han estat també per a la pirotècnia del Mediterráneo.

Jurat

El Jurat ha estat integrat per 12 membres, sota la presidència de l’alcalde de la ciutat. Diàriament el jurat ha efectuat les seves votacions, que han estatlliurades a la secretària després de cada llançament en un sobre tancat.

Dins del jurat es constitueix una subcomissió tècnica integrada persones vinculades amb el món de la pirotècnia, encarregades de determinar les penalitzacions, si és el cas, previstes en les bases.

A l'hora de prendre la seva decisió, els criteris que té en compte el jurat són: l'ocupació de l'espai aeri, la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors, la varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes, elegància, diversitat d'efectes, sonoritat, conjunció amb l'entorn, originalitat, ritme, el guió de l’espectacle, l’arrencada inicial, el crescendo final i l'acceptació per part del públic.

Cada un dels setze criteris es puntua de 0 a 10, per la qual cosa, cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts i, per tant, cada empresa pot obtenir un màxim de 2.080 punts.
Redacció TT - 07/07/2019 - 14:57h
Estava cantat
07/07/2019
15:19
El nivell ha estat baix.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat