Sant Magí estrena l'obertura a la ciutadania dels balcons municipals per gaudir de les diades castelleres
  
La ciutadania de Tarragona podrà optar, per sorteig, a gaudir de les diades castelleres de Sant Magí i Santa Tecla des dels balcons municipals. Aquesta és una de les novetats del programa festiu en honor al patró de la ciutat, presentat públicament en roda de premsa aquest dilluns per l'alcalde Ricomà, i que tindrà un any més la implicació de les entitats com a denominador comú i l'aigua com a teló de fons.

Amb l'objectiu que la festa sigui més participativa, l'Ajuntament de Tarragona posa a disposició del conjunt de la ciutadania el balcó de l'Antic Ajuntament per gaudir el 19 d'agost de la diada castellera de Sant Magí, i un dels balcons del Palau Municipal per veure les diades castelleres del 15 i 23 de setembre, en el marc de les festes de Santa Tecla. Des d'aquest 29 de juliol fins al 6 d'agost les persones empadronades a Tarragona que ho desitgin poden sol•licitar participar en un sorteig de dues invitacions per persona. Les inscripcions es poden realitzar des de la pàgina web de l'Ajuntament, on també es poden consultar les bases completes del procediment.

A més de la diada castellera amb les quatre colles de la ciutat, altres components del vessant tradicional repeteixen protagonisme. Com a novetat en l'habitual Baixada de l'Aigua des de l'ermita de Sant Magí de la Brufaganya, aquest any se substitueix el carro d'autoritats durant l'arribada del 18 d'agost per un de tragidors que lluirà el Penó dels Portants de l'Aigua.

La VI Trobada de Gegants i Nanos, organitzada pel Club Maginet i els Gegants del Passeig Torroja, aplegarà el dissabte 10 d'agost més de 40 colles geganteres, algunes de centenàries. El Festival de l'Esbart Dansaire, el 13 d'agost; les Contalles de Sant Magí, el 15 d'agost, i, per descomptat, la Professó de Sant Magí, el 19 d'agost al vespre, són altres de les cites més destacades del programa d'actes.

La implicació de les entitats i del teixit ciutadà és indispensable per configurar un programa complet. En aquest sentit cal destacar l’onzena edició de la iMAGInada, que del 8 al 12 d'agost proposa unaoferta complementària a la programació municipal. Entre les múltiples activitats previstes al Camp de Mart destaquen especialment els concerts de Roba Estesa (8 d'agost) i Joan Masdéu (10 d'agost). El Mercat Central i la Cooperativa Combinats promouen un any més la Sindriada (17 d'agost), que planteja les remullades de la Watermelon Pool i un concert a la plaça Corsini del grup guanyador del concurs de la cançó de l'estiu de Tac12. El mateix 17 d'agost l'Associació de Músics de Tarragona celebrà a la Capsa de Música la 20a edició del seu Festival, enguany amb els barcelonins Pegasus com a caps de cartells.

La música serà un altre dels elements centrals de la festa, no només per la seva presència en els actes tradicionals, sinó amb múltiples propostes. Destaquen, en aquest sentit, el xou musical de caràcter retro Casiotones Brothers, organitzat pelsGrallers els Quatre Garrofers el 17 d'agost per celebrar el seu 25è aniversari. Una altra entitat que celebra aniversari, el Ball de Bastons que arriba als 365 anys, regala a la ciutat el 17 d'agost l'original revetlla Menéalo on Tour. El dimecres 14 d'agost els Xiquets de Tarragona tornen a oferir un concert de gralles amb les colles guanyadores de l'apartat musical de l'última edició del Concurs de Castells. El 18 d'agost, vigília de Sant Magí, no faltaran a la cita la Petita Remullada i la Revetlla Remullada a la plaça del Rei, com tampoc la revetlla de la plaça del Rei, enguany amb l'Orquestra Mitjanit i la Banda Neón.

La coincidència amb l'època estival ofereix també una oportunitat immillorable de gaudir del conjunt patrimonial de la ciutat, on es promouen activitats atractives tant per a la ciutadania de Tarragona com per al visitant. Durant diferents dies s'ofereixen visites guiades per conèixer els carrers de la Part Alta, la Catedral o les Muralles de la ciutat. El 18 d'agost els recintes del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona ofereixen una jornada de portes obertes. Els divendres i dissabte del més d'agost, a més, l'amfiteatre acull l'espectacle Amfiteatrvm, per conèixer la història d'aquests recintes i viure de primera mà les lluites dels antics gladiadors.
Redacció TT - 29/07/2019 - 15:22h
vols dir
02/08/2019
14:19
Ja tenim el Maginet, home, que és nascut a Tarragona i sempre té 7 anys.
la solució > de Tarragona
29/07/2019
19:23
La mejor solución es cambiar de patrón y de patrona. Es elitista, vergonzoso y fascista que los dos patrones de nuestra ciudad no sean ni catalanes( ni siquiera tuvieron el detalle de esperar a que naciera Cataluña)y, además, cristianos.
Suerte que vinieron los romanos a tirarlos al circo . Por eso nos sentimos orgullosos de sentirnos de nuestra Tarraco Imperial.
Sustituiremos a San Magi (de Tarragona)y a Sta Tecla( sea de donde sea) por algún luchador y luchadora de Tarragona y nuestro lema será:" mata curas y monjas",como escribían en las paredes nuestros republicanos valientes de Tarragona.
Cristianos y de Tarragona, nunca más.
Tarragona será atea y republicana o desaparecerá!
lo que no dice la noticia del TT
29/07/2019
15:44
https://www.diaridetarragona.com/tarragona/Un-Sant-Magi-sin-carro-de-autoridades-y-los-balcones-del-Ayuntamiento-abiertos-a-la-ciudadania-20190729-0051.html
Les tradicions no son elitistes ni no elitistes, son tradiciones, sr Ricomá.
"Por primera vez, durante L’Arribada de l’Aigua de Sant Magí el Consistorio y los Portants han acordado que no habrá carro de autoridades, no participará de la procesión, repartiendo la albahaca. Solo habrá una carreta con el Penó dels Portants de l’Aigua. El alcalde de Tarragona y concejal de Festes, Pau Ricomà, ha explicado que la decisión “va en la línea de actualizar las fiestas” ya que éste “daba una visión elitista”.

Ho consultat amb els tarragonins?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat