La conselleria de Domini Públic 'es posa les piles' i comença a regular l'espai de les terrasses
  
L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Tarragona vol regular l’espai que ocupen les terrasses de la ciutat, principalment en espais emblemàtics com la plaça de la Font, Corsini o Fòrum.

Per aquest motiu, aquest cap de setmana la conselleria de Domini Públic, conjuntament amb la Guàrdia Urbana de Tarragona, han realitzat un control de les terrasses de la Plaça de la Font amb l’objectiu de realitzar un seguiment i, si s’escau, sancionar aquelles actituds contràries a les ordenances. Per aquest motiu, 8 locals han estat sancionats per un excés d’ocupació del domini públic i, en alguns casos, per posar música sense tenir la llicència que ho permet. La Unitat de Policia Administrativa (UPA) va realitzar divendres a la tarda una campanya d’informació de les condicions de l’ocupació per terrassa a tots els establiments, així com de les limitacions amb l’objectiu que quedessin advertits i informats de les conseqüències de l’incompliment. En total, es van retirar 87 taules per excés d’ocupació.

Des de la conselleria de Domini Públic s’ha advertit que “volem una ciutat més amable, amb un urbanisme ordenat, que garanteixi la convivència de l’espai públic. Hem de garantir que la gent pugui circular lliurement entre terrasses i, per descomptat, entrar i sortir de casa perquè hi ha d’haver una distància entre la façana i la terrassa (en concret, de 3 metres). També som conscients que, fins ara, aquesta deixadesa en l’ordenació de l’espai públic està generant competència deslleial entre els locals a favor dels quals tenen més possibilitats per posar més taules, segons la queixa dels mateixos restauradors.

Aquest no és el model de ciutat que volem i això és el que pretenem corregir. Els bancs són la línia que delimita l’espai d’ocupació de les terrasses, per tant, cap pot sobrepassar-la, ni amb taules, ni amb cadires, ni amb cartells. La convivència per nosaltres és clau i el respecte entre veïns i locals de restauració també”.

Aquest control de les terrasses d’aquest cap de setmana no és un fet aïllat, sinó que s’emmarca en tot un programa de revisió dels usos de l’espai públic, que van des de la revisió de l’ordenança, l’agilització de tràmits, a la verificació dels espais que té cada terrassa, als horaris d’obertura i tancament, entre d’altres.
Redacció TT - 05/08/2019 - 17:07h
A tomar por donde descargan los camiones...
05/08/2019
21:23
Teníais que haver multado a 500!!!! Ninots!!! Como de costumbre y no ha cambiado... TU SI TU NO. Se sige multando una radio y no a las discotecas sin licencia... se multan 80 sillas y no toda la pérgola ocupada. No aptooooossss!!!!! Sin vergüenzaaaasss!!! Que asco y suma y sigue... Larga vida al nepotismo!!!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat