En marxa l'operatiu per capturar i controlar els porcs vietnamites
  
A primera hora d’aquest matí s’ha posat en marxa l’operatiu per reubicar la colònia de porcs vietnamites del parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau en un refugi animal.

L’actuació està coordinada pels serveis tècnics de l’Ajuntament de Tarragona, la Guàrdia Urbana, la Generalitat de Catalunya amb el departament d’Agricultura i el cos d’Agents Rurals, l’entitat de defensa animal FAADA ( Fundación para el Asesoramiento y Acción en defensa de los Animales) i veterinaris, per tal d’abordar la situació de manera integral.

L’acció consisteix en capturar els porcs vietnamites, adormir-los i traslladar-los a un Refugi per regularitzar la seva situació i on estaran controlats. En el Refugi se’ls hi extraurà sang per fer l’analítica corresponent, se’ls hi posarà el xip identificatiu, se’ls esterilitzarà i, aleshores, passaran la quarantena per a la seva posterior reubicació.

Els porcs vietnamites petits es capturaran amb xarxes i els grans amb dards. Per tant, per una qüestió de seguretat es demana a la ciutadania que no s’acosti a la zona de treball del Parc de la Muntanyeta, ni s’interfereixi amb la feina que desenvoluparan els veterinaris i agents, pel bé de les pròpies persones i dels treballadors que han de poder actuar amb diligència i concentració.

La consellera de Benestar Animal, Carla Aguilar-Cunill, ha afirmat que “aquesta és l’actuació més responsable que es podia fer i el nou govern municipal l’hem realitzat el més ràpid possible, pel bé dels veïns i també dels animals”. Ha agraït la col•laboració de tots els participants i ha assenyalat que sempre s’ha partit que s’havia de respectar la vida dels animals amb un tracte ètic i respectuós.

Avui s’han capturat els 23 porcs vietnamites: 11 mascles, 2 femelles i 10 garrins. A aquests cal afegir-hi la captura d’urgència de 13 més que es va fer aquest estiu, el que fa un total 36 animals, més els dos garrins que es capturaran demà, 38.

Posteriorment a l'operatiu, els serveis de neteja i la Brigada municipal condicionaran l'espai del Parc de la Muntanyeta per retornar-li el seu ús i la seva funcionalitat inicials.
Redacció TT - 09/09/2019 - 10:14h
Ballesta
09/09/2019
12:28
I els coloms per quan?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat