El 'Infanta Cristina' atracarà al Moll Port Tarraco i farà portes obertes el dia de la Hispanitat
  
Entre els dies 11 i 13 farà escala en el Port de Tarragona el patruller d'altura “Infanta Cristina”. Durant l'estada atracarà en el moll “Port Tarraco” i obrirà les seves portes al públic dissabte, 12 d'octubre, en horari de 10:00 a 12:30 i de 16:00 a 18:30hores.

El patruller d'altura “Infanta Cristina”, amb numeral de costat P-77, és el segon buc de la classe “Infanta Elena”. Construït per l'Empresa Nacional Bazán (avui Navantia) a Cartagena, va ser botat a l'abril de 1977 i lliurat a l'Armada Espanyola al novembre de l'any 1980.

Va néixer com a corbeta “Infanta Cristina”, quarta corbeta pertanyent a la classe “Descoberta” fins que, l'any 2004, després d'unes importants obres de modificació, es va convertir a la seva actual configuració de patruller d'altura.

El patruller “Infanta Cristina”, vuitè buc en la història de l'Armada que porta aquest nom, té una dotació composta per un total de 90 persones.

La seva missió principal és la vigilància marítima. Dins d'aquest camp, les missions encomanades poden ser diverses, com la lluita contra la immigració il•legal i el tràfic d'estupefaents, la lluita contra la pirateria, el control del tràfic marítim, la protecció del medi ambient i la vigilància de pesca.

Al llarg de la seva vida operativa, el “Infanta Cristina” ha participat en diferents operacions internacionals: com la I Guerra del Golf, com a part de la Força Multinacional d'Intercepció en el Mar Roig durant el bloqueig naval impost per l'ONU; l'embargament a l'antiga Iugoslàvia; la missió UNIFIL de l'ONU en aigües del Líban; l'Operació “Active Endeavour” de l'OTAN per lluitar contra el terrorisme en el Mediterrani; l'Operació ATALANTA que lluita contra la pirateria en aigües de l'oceà Índic; i l'última, realitzada durant el segon semestre de 2017, en la qual va realitzar el Desplegament Africà de Seguretat Cooperativa i Cooperació Militar amb diversos països d'Àfrica Occidental.
Redacció TT - 09/10/2019 - 15:34h
BON VENT!
12/10/2019
22:44
BON VENT!
Pau
11/10/2019
17:06
Que bonic visca l'apologia de la violència pàtria
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat