0 comentaris
18:17
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L'Ajuntament posarà en marxa el projecte Radars per prevenir l'aïllament de la gent gran
  
Fotografia: Mauri
L'Ajuntament de Tarragona posarà en marxa als barris de Ponent el projecte Radars que és una xarxa de prevenció i acció comunitària que té com a objectiu reduir el risc d’aïllament i d’exclusió social de les persones grans. La pràctica facilita que les persones grans que viuen soles o acompanyades d’altres persones grans puguin continuar a la seva llar amb la complicitat del seu entorn.

La consellera de Serveis Socials, Feminismes i LGTBQT de l'Ajuntament, Carla Aguilar-Cunill, ha explicat en roda de premsa que "el projecte tractarà d'ajudar a detectar, valorar i fer el seguiment de la situació de les persones grans del barri. Es tracta de crear una xarxa en la qual hi participa el veïnat, comerciants, persones voluntàries i professionals vinculats a les diferents entitats del barri, tot plegat coordinat pels serveis socials municipals."

El president del Col.legi de Farmacèutics de Tarragona, Joaquim Nolla, ha demanat la implicació de la comunitat en aquest programa i ha manifestat que “la farmàcia és l’espai ideal per fer prevenció de la salut i per promoure aquest projecte ja que podem detectar a persones vulnerables”.

Funcionament

Les persones Radars amb una mirada respectuosa estan atents a la dinàmica diària de les persones grans del seu entorn i si detecten algun canvi important donen avis als serveis socials, que valoraran si cal intervenir-hi.

Per pal.liar el sentiment de solitud d'aquestes persones, els voluntaris i voluntàries de la Plataforma faran un seguiment telefònic de forma periòdica i també hi establiran una relació de confiança, que serà un primer pas per promoure la seva vinculació al territori.

La consellera Carla Aguilar-Cunill ha manifestat que "es tracta d'un treball comunitari per convertir els barris en comunitats més humanes, segures i solidaries per pal•liar els efectes de ls solitud no volguda i prevenir situacions de risc d'exclusió social de les persones grans".
Radars començarà a implantar-se als barris de Ponent on el 14% de la població té més de 65 anys, de les quals unes 950 persones viuen soles.

Participació

El projecte té dues vessants. D'una banda, les persones més grans de 65 anys que viuen soles o acompanyades de persones de més de 65 anys que vulguin ser usuaris del projecte i, d'altra, les persones voluntàries que vulguin fer de radars. Si hi estan interessades han de trucar al telèfon: 977408213 o escriure a: radarsgentgran@tarragona.cat

Radars va néixer a Barcelona fa 10 anys i ara s'iniciarà a la nostra ciutat gràcies a un conveni de col.laboració entre l' Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona i l' Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona.
Redacció TT - 18/11/2019 - 18:17h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.