Bicifestació per reivindicar un carril bici que faciliti l'arribada al Complex Educatiu
  
El proper dijous, 12 de desembre, a les 11:30h s’ha convocat una pedalada reivindicativa que sortirà des del Complex Educatiu de Tarragona (antiga universitat Laboral) cap a la plaça Imperial Tarraco, des d’on retornarà al Complex Educatiu.

L’acció que està organitzada pel Comitè Escola Verda de l’institut Pere Martell, en col.laboració amb l’Institut Cal•lípolis i l’empresa de lloguer de bicicletes Dracbeach de Salou, està tenint una gran acollida per part de l’alumnat i també per part del professorat.

La reivindicació d’un carril bici que faciliti l’arribada al Complex Educatiu en bicicleta fa anys que s’està duent a terme. Un gran nombre d'alumnat, d’ambdòs instituts, prové de Tarragona centre i dels barris de la zona de ponent. Aquest alumnat es troba amb la impossibilitat d'arribar al centre educatiu en bicicleta, a peu o amb d’altres nous mitjans que permeten una mobilitat molt més sostenible. Al Complex Educatiu de Tarragona cada dia es desplacen unes 2500 persones.

La característica de la carretera que permet l’accés al recinte educacional, amb format d’autovia i dos carrils per cada sentit de circulació, fa que els cotxes vagin a una velocitat que, en molts casos, resulta perillosa per als vianants i les bicicletes. No existeix ni una vorera ni un camí i ja s'han produït diversos accidents amb bicicletes a l'entrada del Complex Educatiu.

És incomprensible, i difícilment justificable, que un recinte amb milers d'estudiants no tingui un accés segur en bicicleta o caminant. És per aquest motiu que des dels Instituts Pere Martell i Cal•lípolis es reclama, en el marc dels plans de mobilitat de la ciutat, que la connexió del centre i dels barris de ponent amb el Complex Educatiu de Tarragona sigui d’alta prioritat.

Per tal de facilitar l’organització de l’acció reivindicativa, s’ha proporcionat als alumnes un formulari on poden fer la inscripció a la bicifestació, i on també poden reservar una bicicleta de lloguer.
Redacció TT - 10/12/2019 - 10:04h
No tenen ni puta idea
13/12/2019
16:31
Aquells responsables haurien de mirar exemples en altres ciutats i fer la feina, el primer il.luminar la curva del centre Macro i el 2on tallar la sortida a la autovia, despres fer el carril bici i fer un arcen amb quitamiedos per a que els ciclistes vagin per dins... finalment que puguin fer activitats de correr i bici pel riu francolí que la ciutat està plena de corredors camicaces per no poder entrenar per allà.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.