Ricomà reclama una inversió en comunicació a l'alçada del risc de viure al costat d'un polígon petroquímic
  
L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha lamentat aquest migdia l’explosió que es va produir ahir a la tarda a l’empresa IQOXE, a conseqüència de la qual van morir tres persones, set més van quedar ferides. Després de la convocatòria d’una Junta de Portaveus Extraordinària ha manifestat: “És un moment de molta gravetat. Es va crear un problema comunicatiu provocat pel mal funcionament del protocol. Des del punt de vista emocional es va comprovar que no funciona, perquè hi ha una percepció de risc molt gran per part de la ciutadania”.

Per aquest motiu, l’alcalde Ricomà assegura que “el primer que s’ha de fer és activar les sirenes de manera preventiva i, després, ja es decidirà si la població s’ha de confinar o no”. I ha afegit: “Tarragona suporta una situació de solidaritat nacional al tenir una indústria petroquímica que presenta riscos i necessitem tenir uns mecanismes de comunicació amb tecnologia del segle XXI. Si vivim en una zona de risc necessitem tenir una cobertura especial”.

L’alcalde reclama tenir una millor tecnologia comunicativa a través d’un sistema que permet l’enviament simultani de missatges a múltiples usuaris en una àrea específica. El funcionament és a través d’sms, que no queden afectats en cas que les xarxes estiguin col.lapsades ni depenen de connectivitat a internet.

Per altra banda, l’alcalde Ricomà ha declarat que “ens personarem a les causes penals que convinguin”. L’alcalde ha afegit que l’Ajuntament de Tarragona farà una reclamació de tots els béns públics danys per l’explosió.

Per altra banda,a partir d’avui la psicòloga del centre de serveis socials de Ponent, ubicat al centre Immaculada Sastre de Torreforta, es posa a disposició de la ciutadania per donar suport psicològic individualitzat a les persones que ho precisin. A més a més, aquest divendres dia 17/01 de 10.00h a 12.00h, s’oferirà una dinàmica d’acompanyament grupal al Centre Cívic de Torreforta per oferir recolzament psicològic. El telèfon de contacte és el 977 55 10 31.

Pel que fa als danys materials, els arquitectes municipals de l’Ajuntament de Tarragona informen que el resultat de l’abast de l’explosió d’ahir és: hi ha tres pisos afectats de la Plaça Garcia Lorca 7, el 3A, 2A, 1A. Causa del sinistre: una peça metàl.lica provinent de l’explosió de la industria química va penetrar per la finestra d’una habitació del pis 3A, va trencar el forjat de l’habitació i va impactar contra el pis 2A causant seriosos danys materials.

L’Ajuntament de Tarragona ha ofert a tots els afectats un allotjament provisional en el cas de necessitar-ho.

Balanç centres educatius

Pel que fa als centres educatius de la ciutat, tots, és a dir llars d'infants, escoles i instituts, han obert aquest matí i han funcionat amb total normalitat.

Només es té constància de dues incidències menors:

• Un despreniment en una cornisa del pati i una petita caiguda de rajoles en un lavabo a l'Institut Escola Mediterrani.

• Un vidre trencat en una aula de l'Institut Cal•lípolis.

El Complex Educatiu és un dels centres afectats per l’explosició. En concret, l’IES Pere Martell és el centre més afectat amb desperfectes a tots els finestrals de plàstic de la part dels tallers. La resta dels centres dels barris tarragonins de Bonavista, Torreforta, La Granja i Campclar també presenten desperfectes, tot i que menors.

Decretats dos dies de dol oficial

D'altra banda, l’Ajuntament de Tarragona ha decretat dos dies de dol oficial per la gravetat de l’explosió d’ahir a l’empresa IQOXE que va provocar tres persones mortes, i set ferits. Durant aquest període de dol se suspendrà la celebració de recepcions i actes oficials i les banderes onejaran a mig pal en els edificis i dependències de l’Ajuntament de Tarragona.
Redacció TT - 15/01/2020 - 20:39h
No MIENTAN
23/01/2020
15:51
Pero si gobiernan en Tarragona, en Cataluña y ahora en España son decisivos, que nos quieren mentir. Venga va dimitan ya y marchense a abrir embajadas, que si el dinero que invertimos en embajadas lo inviertieran en seguridad y sanidad, no irian los servicios de emerergencia sin material y epis adecuados. DIMITAN
muy mala pinta tiene todo esto....
17/01/2020
15:10
https://www.elconfidencial.com/espana/2020-01-17/guardia-civil-alerta-posible-ataque-yihadista-gasolineras-camiones-cisterna_2414811/
La Guardia Civil alerta de un posible ataque yihadista a gasolineras y camiones cisterna

Los especialistas en antiterrorismo detectan en la aplicación Telegram un llamamiento a cometer un atentado protagonizado por una organización afín al Daesh

https://www.lavanguardia.com/sucesos/20200116/472919806961/confinamiento-banyeres-del-penedes.html
El camión transportaba 10.000 litros de formaldehído, una mercancía considerada peligrosa

Recomiendan el confinamiento de Banyeres del Penedès por humo en un camión con material peligroso

Casuaidad?
hipocresia
16/01/2020
16:02
On estava la Gene quan ens queixàvem?
Vendre la salut dels ciutadans és el major delicte
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.