La Comissió del Nomenclàtor proposa set noms nous de carrers
  
Aquest dijous 23 de gener s’ha celebrat la Comissió del Nomenclàtor per tal de portar a aprovació les propostes de set noms de carrers presentades des de l’anterior reunió i el tractament de les noves sol.licituds presentades.

En aquest sentit, s’ha iniciat el tràmit pel que fa al nom d’aquests carrers i places, per tal de donar audiència als interessats, als qui ho han proposat, les associacions de veïns i als ciutadans en general. A partir d’aquí es posarà en informació pública durant un mes per a la seva aprovació final.

D’una banda s’ha proposat el nom de Forn del Callal carrer ubicat entre la Plaça dels Àngels i la Plaça del Rei, amb motiu d’un forn jueu existent en aquella mateixa zona.

També s’ha posat damunt la taula el nom de Camí de les Fonts a un carrer que dona accés a la zona de Pou Boronat, i s’ha proposat el nom carrer de Renau a l’antic camí de Sant Pere, 1 entre Ematsa i la Muntanyeta. En aquest darrer cas es substituiria un nom provisional o no oficial, per un de definitiu.

Així mateix i pel que fa a la voluntat del govern “de promoure noms de dones històriques i de valors universals i apropar-nos a una toponímia més propera, sempre d’acord amb les propostes presentades”, el portaveu de l’equip de govern, Xavi Puig, ha donat a conèixer la proposta dels noms de Neus Català, Elisa Cardona i de Pilar Pradells.

Pel que fa a Neus Català i Elisa Cardona anirien al Pla Parcial 1 ubicat a la carretera de Valls. I el de la històrica militant del PSUC i fundadora de l’Associació de Veïns de Torreforta, Pilar Pradells i Sabaté, que substituiria el nom de la plaça ubicada davant del Centre Cívic de Torreforta, coneguda com a Plaça Tarragonès.

Davant de l’Hospital Joan XXIII també s’ha proposat, a la plaça ubicada entre els carrers Set Lledoners, Joan Ruiz i Porta i Macià Mallol i Bosch, que passi a dir-se Plaça dels Metges i les Metgesses.
Redacció TT - 24/01/2020 - 09:23h
FGH
25/01/2020
16:26
Que cerebros cambiar las calles entre ellos la de la plaza LOS ANGELES y el Call Judio a punto de caer y su vecino el antiguo juzgado cerrado a cal y canto por inabitable.
pero eso si el nombre de la calle solución salonomica
premio Nobel a la millor idea 2020
25/01/2020
09:11
ara, amb els nous noms dels carrers, viurem molt més feliços...les botifarres sabran molt millor i la costa de gener molt més suportable
més canvis
24/01/2020
12:49
I també canvieu el nom de la plaça del Prim per l'autèntic de la Plaça de la Mitja Lluna. O solament la Mitja Lluna com diem els tarragonins.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.