0 comentaris
12:18
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L'Ajuntament i les empreses Municipals han adoptat mesures per fer front a l'estat d'Alarma
Zones blaves, verdes i taronges de la ciutat gratuïtes fins a nou avis
  
L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha informat en roda de premsa de les mesures adoptades per l’Ajuntament amb motiu de l’Estat d’alarma decretat aquest cap de setmana pel control del coronavirus.

L’alcalde ha demanat a la ciutadania que segueixi totes les indicacions i recomanacions que es fan per prevenir els contagis i la propagació del coronavirus, ha insistit en que cal fer tot el possible per quedar-se a casa i ha subratllat que “la situació és molt difícil i només la superarem amb la solidaritat, de totes i de tots”.

Ha fet una crida a seguir les indicacions de les autoritats. En aquest sentit, ha recordat el decret que recull les obligacions que cal complir i que són las següents:

Només es pot circular per la via pública, quan sigui imprescindible, per a les següents activitats:

• Adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.
• Assistència a instal•lacions sanitàries.
• Desplaçament al lloc de treball per a la seva prestació laboral, professional o empresarial.
• Retorn al lloc de residència habitual.
• Assistència i cura de menors, gent gran, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
• Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances.
• Per causa de força major o per situació de necessitat.
• Per qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa, que haurà de fer-se individualment, llevat que s’acompanyi persones amb discapacitat o per una altra causa justificada.

Es permetrà la circulació de vehicles particulars per les vies d’ús públic per a la realització de les anteriors activitats o per a la provisió de carburant en gasolineres o estacions de servei.

Tota persona que contravingui aquestes disposicions serà objecte de denúncia pels agents de l’autoritat.

Mobilitat i establiments

Ahir al matí, patrulles de Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana van recórrer la ciutat perquè es respectes l’obligació del confinament per tal de disminuir els contagis nous pel coronavirus i, alhora, evitar el col•lapse dels serveis mèdics i hospitalaris. Ja que només es permet sortir de casa per als serveis bàsics.
Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Voluntaris de Protecció Civil van utilitzar el servei de megafonia per avisar que no es podia passejar pel carrer ni per la platja.

A més, en compliment del seguiment del decret de tancaments d’establiments, decretat per la Generalitat de Catalunya, la Guàrdia Urbana ahir va fer inspeccions per tota la ciutat per comprovar que els locals complien amb la normativa decretada per fer front a la contenció del coronavirus. En aquest sentit, van requerir el tancament a 55 cafeteries i bars de diferents punts de la ciutat

Serveis Socials

Estan suspeses totes les activitats de serveis socials excepte els serveis bàsics.

L’horari d’atenció al públic és de 10 a 14 h per tal de poder donar atenció a aquelles situacions urgents que no poden prescindir de l’atenció dels Serveis Socials). La resta d’atencions es faran amb assistència no presencial (telefònica o telemàtica).

Espimsa

L’Empresa Municipal de Mercats ha activat un protocol de reforç i prevenció de les mesures de seguretat als mercats municipals.

El Mercat Central ha modificat el seu horari a partir d’aquest dilluns les parades obriran al públic de les 9 del matí fins a les 16h, de dilluns a dissabte, de manera ininterrompuda.

Recordem que des del departament de Salut de la Generalitat s’incideix en que cal mantenir la distància de seguretat respecte a les altres persones (1’5 - 2 metres) i es recomana evitar desplaçar-se a les botigues amb nens, persones grans o amb problemes de salut.

Entre les mesures a tenir en compte per al personal d’Espimsa destaca l’obligatorietat de l’ús de guants o l’increment de la freqüència de desinfecció dels elements de les zones comuns del mobiliari de l’edifici, amb productes desenvolupats sobta criteris de sostenibilitat.

Aparcaments Municipals

L'Ajuntament ha resolt que les zones blaves, verdes i taronges de la ciutat siguin gratuïtes fins a nou avis.

L'oficina d'Atenció a les Usuàries i Usuaris de AMT, situada al carrer Unió, romandrà tancada mentre durin les mesures de prevenció del Virus.

Empresa Municipal de Transports

L’Empresa Municipal de Transports està ajustant els sistemes de planificació perquè tres línies més de 5 actuals arribin a Joan XXIII. Aquest reforç serviria per cobrir el desplaçament de la ciutadania al centre sanitari en cas de necessitat.

Actualment, les línies 54, 23, 22, 8 , 5 (quan baixa) i 85 (quan puja) ja paren a Joan XXIII.

Aquesta mesura s’afegeix a la que fa una setmana va adoptar l’empresa de transports públics municipals instal•lant dispensadors de gel desinfectant pels conductors dels autobusos municipals per controlar el coronavirus Covid-19 (SARS-CoV2). Així mateix, des de la setmana passada també s’està fent una neteja exhaustiva amb productes desinfectants dels passamans. I també es va limitar l’aforament dels vehicles a un terç de la seva capacitat (un màxim de 30 persones per autobús) per ampliar la distància entre usuaris.

Finalment, i per protegir els conductors, s’ha limitat l’accés dels usuaris per la porta del mig i la del darrera per evitar el contacte directe.

Ematsa

Ematsa garanteix el subministrament d’aigua.
L’empresa ha implementat una sèrie de mesures preventives encaminades a protegir la seguretat sanitària de tot el seu personal, així com assegurar el normal funcionament de les instal•lacions on opera, siguin de plantes de depuració, potabilització o subministrament.

Serveis de neteja

El departament de Neteja ha reestructurat les tasques de l’empresa que s’encarrega de la neteja de la ciutat i de la gestió de residus. En aquest sentit, a causa d’un descens de les tasques de recollida de brossa als restaurants, es destina més personal al rec amb desinfectant per tots els carrers de la ciutat.

D’altra banda, l’Ajuntament repassarà totes les empreses que té contractades per tal de suspendre aquelles activitats que no siguin estrictament necessàries.

Mesures per als treballadors municipals

L’Ajuntament també ha emès una resolució interna per als seus treballadors i treballadores per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2.

L’objectiu és garantir el correcte funcionament dels serveis bàsics perquè avui entra en vigor l’estat d’Alarma que ha decretat l’Estat Espanyol a tot el territori.

Això representa la limitació de la circulació, preveient-se els únics supòsits en els quals es pot circular per les vies d’ús públic el desplaçament al lloc de treball. Per aquest motiu, només treballarà el personal dels serveis públics bàsics i indispensables, com són l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana de la Rambla Nova, en horari de dilluns a divendres, i pels tràmits presencials obligatoris. A partir de les 14 hores romandrà tancada. La resta es tramitarà de forma no presencial. Per tant, es demana a la gent que no es desplaci físicament a les de l’OMAC i que segueixi la recomanació general de quedar-se a casa.
Redacció TT - 16/03/2020 - 12:18h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat