0 comentaris
14:39
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
La DGT reprèn els exàmens del permís de conduir en les Prefectures que entrin en la fase 2
  
La Direcció general de trànsit reprèn els exàmens teòrics i pràctics per a l'obtenció del permís de conduir en aquelles províncies que es trobin en la fase II de la desescalada, prevista en moltes d'elles per a aquest 25 de maig.

Amb l'objectiu de preservar la salut dels alumnes, professors i funcionaris de les Prefectures Provincials, la Direcció general de trànsit ha publicat una instrucció on es recullen les mesures específiques i precaucions necessàries per minimitzar riscos, al mateix temps que garantir un bon servei públic als ciutadans.

El protocol establert per a la reactivació dels exàmens ha estat consultat i participat amb totes les associacions del sector, així com amb els sindicats.

Consideracions generals

- Es manté el servei d'exàmens tot el període estival. A causa de la situació excepcional que s'està vivint enguany, les prefectures realitzaran exàmens durant tot l'estiu en tot el territori nacional.

- Els exàmens que es realitzen als centres desplaçats podran mantenir-se sempre que existeixin garanties del compliment de les mesures de mesures de neteja i desinfecció i de distància social establertes en el Pla de contingència de la DGT. Serà el Cap Provincial de Tràfic el que analitzi la situació de la seva província i prengui la decisió sobre la conveniència de derivar exàmens als centres oficials.

- Per evitar aglomeracions als centres d'exàmens es prohibeix la permanència a les zones d'espera de persones que no tinguin una relació directa amb la realització de la prova. Només pot estar personal de la prefectura, professors al càrrec de la prova i aspirants citats a aquesta hora.

- Es limita el trasllat d'expedient d'exàmens d'una província a una altra mentre el Govern mantingui les restriccions a la mobilitat dels ciutadans pel risc per a la salut.

Exàmens teòrics

Els exàmens teòrics seran els primers a reprendre's en totes les Prefectures, prioritzant-se els referits a les pèrdues de vigència del permís de conduir i els de obtenció i renovació de l'autorització especial per conduir vehicles que transportin mercaderies perilloses. En dies posteriors es reprendran de forma progressiva la resta d'exàmens teòrics.

A causa de la necessària distància de separació entre aspirants, la capacitat de les aules es veurà reduïda, de manera que en la mesura que sigui possible s'incrementaran les convocatòries per donar resposta a la demanda.

Els aspirants hauran de portar sempre guants i màscares que hauran de portar sempre i disposaran d'hidrogel per al seu ús quan sigui necessari. Durant tot l'examen es garantirà la distància mínima de 2 metres entre alumnes.

Exàmens en pista

La citació per a la realització de les proves d'aptituds i comportament en circuit tancat, pista, que han de realitzar els aspirants a l'obtenció de llicències i permís de conduir s'efectuarà de forma escalonada per evitar aglomeracions i en zones àmplies on es pugui mantenir la distància de seguretat.

Igual que en el cas dels exàmens teòrics, es prohibirà la permanència en les pistes a tota persona aliena a la prova i es recomana que cada alumne porti el seu propi equipament.

Exàmen pràctic

La realització d'aquesta prova és la que més canvis suposa a causa de l'espai limitat del vehicle. El primer d'ells és el que es refereix a l'ocupació de l'habitacle, ja que solament anirà l'alumne i el professor en la part davantera del vehicle i l'examinador, solament, en els seients posteriors.

Tant els alumnes com els professors hauran de portar guants i màscara.

Al moment en què la prova sigui declarada no apta per acumulació de faltes o comissió d'una falta eliminatòria, s'interromprà. L'examen no continuarà per no perllongar la situació de contacte social.

Les explicacions sobre la realització de l'examen es donaran sempre fora del vehicle mantenint la distància recomanada

Les escoles particulars de conductors seran les responsables de la correcta neteja i desinfecció dels vehicles, així com de la neteja del mateix en finalitzar cada prova i en tot cas abans de la següent.

En el cas dels exàmens pràctics de moto, en els sistemes de comunicació entre examinador i alumne s'exigirà un intercomunicador mans lliures bidireccional i eficaç. La protecció del mateix enfront del risc sanitari serà a càrrec de l'escola, recomanant-se que el micròfon sigui d'ús individual. Així mateix, no s'admetrà la utilització d'equips en els quals l'examinador es vegi obligat a la seva manipulació o a haver de col.locar-los-hi en oïdes (auriculars) o proveïts de micròfons que quedin allotjats propers a la boca, tret que pugui garantir-se la seva total higienització.

Tant la Direcció general de trànsit com les escoles particulars de conductors tenen els seus propis protocols d'actuació per assegurar la seguretat dels seus empleats i ciutadans.

Prorroga de les vigències dels permisos i de les autoritzacions especials

Es recorda que l'Ordre INT/262/2020, de 20 de març, per la qual es desenvolupa el Reial decret d'estat d'alarma 463/2020, de 14 de març, contempla que els permisos i llicències de conducció, així com altres autoritzacions administratives per conduir, el període de les quals la vigència venç durant l'estat d'alarma i les seves successives pròrrogues, quedaran automàticament prorrogats mentre duri el mateix i fins a seixanta dies després de la seva finalització.
Redacció TT - 23/05/2020 - 14:39h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.