L'EMT renova flota amb vuit autobusos nous
Dilluns, 15 de juny, es recupera el servei habitual en horari d'estiu, però només es podrà viatjar amb els abonaments
  
L’Empresa Municipal de Transports (EMT) posa en circulació vuit autobusos nous amb l’objectiu de donar continuïtat a la renovació de la seva flota.

Cinc dels vehicles tenen una llargada de 12 metres, mentre que els altres tres ocupen 10 metres de longitud. Tots vuit estan equipats amb motor Euro 6D Eco, que disminueix l’emissió de partícules.

Entre les novetats que incorporen, destaca el fet que prescindeixen de l’emmoquetat dels seients, la qual cosa repercuteix en la millora de les condicions de neteja i higiene de l’interior de l’autobús.

Disposaran també de mampares de separació de la zona del conductor i càmeres de vigilància. Tot plegat, està pensat per garantir la seguretat de les persones usuàries del transport públic.

Així mateix, s’incorpora una segona plataforma manual per a persones amb mobilitat reduïda, que s’activarà en cas que no funcioni l’habitual plataforma automàtica. D’aquesta manera, es garanteix també l’accessibilitat de tothom al transport públic municipal.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, explica que “l’accessibilitat i la seguretat dels usuaris són una prioritat. El servei de transport públic de Tarragona és essencial per la mobilitat sostenible de la ciutat. I aquest servei s’ha de donar, ara més que mai, amb garanties de seguretat i d’accés de tota la ciutadania”.

La renovació de la flota amb els vuit vehicles nous ha suposat una inversió d’un milió sis-cents mil euros.

Tant l’alcalde Ricomà com el president de l’EMT, Jordi Fortuny, han volgut agrair a tots els treballadors i treballadores de l’empresa d’autobusos municipals “la seva gran tasca desenvolupada aquests dies de confinament”.

Horaris d’estiu, a partir del 15 de juny

Per altra banda, l’EMT amplia serveis i recupera l’horari habitual d’estiu a partir del proper dilluns dia 15 de juny.

Estaran en funcionament totes les línies, excepte la L21 i la L23. La L41 funcionarà de dilluns a diumenge amb el seu horari habitual. Cal recordar que aquesta línia ha modificat, excepcionalment i mentre duri l’estat d’alarma, el seu recorregut d’anada i tornada per habilitar una parada a l’Hospital Joan XXIII.

La L42 manté el seu horari habitual fins el dia 24 de juliol i la L13 continua oferint un servei a demanda per part de l’usuari.

El president de l’EMT, Jordi Fortuny, ha destacat que “treballem per adaptar el servei a les fases de desconfinament i donar resposta a les necessitats de la ciutadana, sense perdre de vista que la nostra màxima és, en aquests moments, la prevenció del risc de contagi”.

Aforament dels vehicles

L’EMT limita l’aforament dels seus vehicles segons la capacitat. A partir de dilluns 15 de juny, els vehicles de 12 metres permetran un aforament màxim de 40 persones, de 23 a 26 persones assegudes (segons el model de vehicle) i 17 persones dempeus; els vehicles articulats de 18 metres admetran un aforament màxim de 70 persones: 44 assegudes i 26 dempeus.

Títols de transport

Pel que fa a la compra de títols de transport, es recomana l’obtenció d’abonaments als serveis d’atenció al client de l’EMT del carrer Soler i l’Estació d’Autobusos i als punts de venda habituals.

Actualment, s’estan habilitant tots els vehicles amb mampares per tal de garantir protecció dels conductors i usuaris. Durant les properes setmanes, es preveu finalitzar aquesta actuació i reactivar la compra en efectiu de bitllets senzills a l’interior de l’autobús.
Redacció TT - 11/06/2020 - 11:57h
empastifament
17/06/2020
13:49
Cada vegada tot més empastifat que fa angúnia. La nova anormalitat és pujar al bus amb targeta i si no en tens te'l mires, que no és servei públic ja per a tothom.
Tota la raó
11/06/2020
15:43
Ahir ho vaig patir.
Vaig pujar amb ma filla i els nens (petits, menors de quatre anys) anavem a Joan XXIII. En un taxi no hi podiem anar tots quatre. Vam esperar bus a veure si teniem sort, i no la vam tenir.
Jo tinc abonament personal, pel que vaig passar la tarja però no em deixava pagar el de ma filla, que no és gaire usuaria del bus. El xofer, del 22 a les 14h a l'avinguda Catalunya, empatia cap. La seva solució que anessim a comprar l'abonament i no ens va deixar fer el viatge.
Tots quatre caminant cap a urgencies amb una bona calorada, i amb un petit que es trobava malament.
Penósss!!!!! Els usuaris no tenim cap culpa i no anavem de festa.
Discriminatori i tercermundista
11/06/2020
12:11
És una cagada important no poder agafar el bus perquè no disposes d'abonament. Hi hauria d'haver alternatives. Una TPV per pagar amb tarja ja tocaria en ple segle XXI.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.