JxTGN demana un reconeixement a la figura de Rafael Puig i Valls en el centenari de la seva mort
  
El grup municipal de Junts per Tarragona ha demanat a l’Ajuntament de la ciutat que organitzi un reconeixement a la figura de l’enginyer forestal tarragoní, Rafael Puig i Valls, en el centenari de la seva mort. Es tracta d’una figura molt rellevant en l’àmbit paisatgístic modernista, no només en l'àmbit local, sinó que entre el seu llegat destaca la creació de la Festa de l’Arbre el 1899, una celebració que segueix vigent i que reivindica la importància dels boscos i la biodiversitat, amb la plantació d’exemplars autòctons.

Entre el llegat de Puig i Valls a Tarragona, destaca el jardí romàntic de l’entorn del Pont del Diable, inspirat en els jardins anglesos de l’època. “Tarragona ha d’aprendre a valorar i reconèixer el talent local i els seus referents”, ha assegurat la Consellera Cristina Guzman en referència a Puig i Valls. “Va ser un referent de principis de segle en el seu àmbit, un precursor de l’educació ambiental, i una figura que, com passa sovint, ha passat desapercebuda a nivell institucional”, ha apuntat la regidora.

Guzman ha insistit que des de Junts per Tarragona “demanem que es tingui en compte la figura de Puig i Valls en l’any del centenari de la seva mort i es reti un reconeixement en forma de cicle de conferències, exposició o qualsevol altra iniciativa que reconegui el llegat de l’enginyer tarragoní”.

En el mateix sentit, des del grup municipal s’ha tornat a demanar la restauració i recuperació de la casa Puig i Valls de la Quinta de San Rafael, de la qual va ser instigador i el primer propietari, així com la redacció d’un pla d’usos d’aquest immoble modernista i catalogat.

Guzman ha recordat que “Puig i Valls és una figura clau del modernisme, des del punt de vista de l’enginyeria forestal, autor de projectes tan importants com la repoblació de les serralades de Collserola, Montserrat, Tibidabo o Cap de Creus i mereix ser reconegut per la seva ciutat”.
Redacció TT - 29/06/2020 - 15:02h
menys política i més ciutadania
30/06/2020
11:58
Un altre edifici de TGN abandonat. Un parc de la ciutat insípid. Un Pont del Diable que hauria de ser el pulmó verd de la ciutat de Tarragona. Un espai que s'hauria de tancar i cuidar. Un espai vigilat on els ciutadans hi poguéssim anar a esplaiar-nos i gaudir de la natura.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.