Set vins de la DO Tarragona superen els 90 punts a la Guia Peñín, la referent a l’Estat espanyol
Vins elaborats per les bodegues De Muller (Reus) Vinya del Terrer (Vila-seca), Vinícola de Nulles i Serra de Llaberia (Tivissa) superen els 90 punts i són qualificats com a excel•lents
  
Per primer cop en les dinou edicions de la Guia Peñín, set vins elaborats a la Denominació d’Origen Tarragona (DO Tarragona) han obtingut més de 90 punts en la qualificació que atorga la guia que dirigeix José Peñín. En concret, els vins qualificats com a excel•lents, definició emprada per Peñín pels vins que superen la puntuació de 90 són el vi dolç Muller Pajarebe B de les Bodegues Muller de Reus (92 punts); el vi negre Nus del Terrer 2006 de Vinya del Terrer de Vila-seca (92 punts), el vi blanc fermentat en barrica Adernats 2007 de la Vinícola de Nulles SCCL (90 punts); el vi de licor De Muller Aureo Seco de Bodegues De Muller (90 punts); el negre reserva Porpores De Muller 2002 de De Muller (90 punts); el negre criança Serra de Llaberia Elisabeth 2002 del Celler Serra de Llaberia (90 punts) i el vi negre Terrer d’Aubert 2006, de Vinyes del Terrer (90 punts)

A part dels vins qualificats com a excel•lents, la DO Tarragona també ha obtingut la qualificació de molt bons en dotze vins que se situen molt a prop dels 90 punts, concretament entre els 88 i el 89, el que demostra la gran qualitat i el gran esforç que estan fent els productors i els cellers.

Els responsables de la Guia Peñín asseguren que la DO Tarragona ha aconseguit una gran millora gràcies al treball, per exemple, de Vinyes del Terrer, que té un projecte que “iguala aquesta àrea amb d’altres molt complexes com ara el Priorat o Montsant, així com diferents bodegues que segueixen aportant la millor matèria primera de la zona, com ara Serra de Llaberia”. En el comentari de la Guia Peñín també s’assegura que la DO Tarragona permet trobar “vins joves amb notes més fresques i agradables”, per assegurar posteriorment que son els “vins rosats els que donen la campanada, Adernats s’acosta al podi tant amb el seu rosat com amb els seu blanc de xarel•lo”. Peñín també parla d’una renovació dels vins dolços tradicionals de la DO amb noves alternatives en sec “com el chardonnay o el merlot de De Muller”

El president del Consell Regulador de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués, s’ha mostrat molt satisfet pels resultats obtinguts i ha assegurat que “s’està demostrant que l’esforç dels viticultors i dels bodeguers per assolir l’excel•lència en la seva feina es veu reconegut amb les bones puntuacions de la Guia Peñín”.

Segons la classificació de la Guia Peñín, els vins molt bons destaquen pels matisos adquirits al llarg de la vinificació i/o la criança o pels inherents a la varietat del raïm. Un vi de característiques específiques però sense destacar els valors del terroir. En canvi, els vins excel•lents son els mateixos valors assenyalats en la classificació anterior, però amb menys relleu i claretat de matisos.

La dinovena edició de la Guía Peñín ofereix al lector interessat les cates de més de 8.500 vins elaborats a l’Estat espanyol i també ressenyes de més de 13.500 marques.
Maribel Álvaro - 24/11/2008 - 13:47h
Jo
24/11/2008
13:51
Bons vins i bona guia.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat