0 comentaris
11:56
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
'Komando Nits Q' reforça el servei per recordar als joves les mesures per combatre la COVID
  
Conscients que els joves són un grup clau de transmissió del coronavirus, l’Ajuntament de Tarragona posa a disposició uns agents de salut que actuaran conjuntament amb el Komando Nits Q a les zones de lleure on més es concentren els joves. D’aquesta manera, a les accions preventives de conductes sobre consum, habituals del Komando Nits Q, se suma l’acció de conscienciació amb les mesures de seguretat anti-COVID; és a dir, la distància interpersonal, la higiene i l’ús de mascareta.

La consellera de Ciutadania, Carla Aguilar-Cunill, ha destacat avui en roda de premsa la importància de conscienciar la població més jove. “Ens trobem davant d’un canvi de paradigma en les situacions d’oci i les relacions entre els joves i aquest reforç de prevenció és clau en la lluita contra la pandèmia” ha expressat Aguilar-Cunill.

Durant aquestes sortides dels Komando Nits Q específiques de sensibilització amb la COVID en aquells punts de trobada informal i d’oci nocturn dels joves, es persegueixen diversos objectius. Per una banda, conscienciar la població juvenil sobre la necessitat de complir les mesures de seguretat establertes a causa de la pandèmia, per tal d’evitar rebrots en els espais d’oci on es reuneixen. Per una altra, sensibilitzar al jovent sobre l’impacte del virus tant en la salut individual com col.lectiva, de forma que preguin consciència que poden actuar com agents transmissors asimptomàtics sobre persones del seu entorn. I finalment, prevenir les conductes de risc que s’adopten en els espais d’oci, per la incorrecta utlització de la mascareta o no respectar la distància social.

Komando Nits Q també incorpora en les seves accions habituals noves recomanacions com ara no compartir ampolles, gots, cigarretes o altres elements de consum, per evitar el contagi a través de la saliva. De la mateixa manera, també s’informa entre el jovent sobre la darrera normativa que prohibeix fumar als espais públics, si no es pot mantenir la distància de seguretat de 2 metres.

De la mateixa forma, l'agent de salut juvenil que ja portava a terme de forma habitual rutes de salut en espais informals dels diferents barris de la ciutat (parcs, places...en horari de tarda) i tallers preventius sobre drogues i sexualitat a les Unitats d'Atenció Diürna, ha intensificat les seves accions i ha incorporat les recomanacions relatives al Covid per tal de concienciar als més joves sobre la necessitat de prendre les mesures de seguretat establertes, oferint mascaretes a aquells que no la portin. Tanmateix recomana, si s'escau, no comparteixin begudes, cigarretes o d'altres elements que puguin portar a la transmisió del virus.

Komando Nits Q neix al 2011, vinculat a la Plataforma Nits Q. La Plataforma Nits Q és un espai de diàleg i participació que inclou tots els col.lectius i entitats involucrades en el sector de l'oci nocturn de la ciutat, amb l'objectiu de treballar de manera conjunta per aconseguir entorns més segurs, saludables i de qualitat per a tothom.
Redacció TT - 17/09/2020 - 11:56h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.