0 comentaris
10:37
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Realitzat amb èxit un simulacre d'emergència al Moll de la Química del Port
  
A les instal.lacions de Tepsa al Moll de la Quimica del Port de Tarragona s’ha dut a terme aquest dilluns un simulacre d’emergència amb l’activació del Pla d’Autoprotecció del Port de Tarragona (PAU), així com el l Pla Interior Marítim (PIM). L’exercici ha consistit en un suposat incident amb una explosió i posterior incendi i vessament de 2.000 litres de greix animal directament al mar.

Aquest exercici ha permès posar en funcionament el pla d’emergència de la terminal portuària i la seva coordinació amb el PAU del Port de Tarragona, així com del Pla Interior Marítim, i el Pla Interior Marítim i d'Autoprotecció de Tepsa.

Al simulacre hi han participat una setantena d’efectius entre Bombers de la Generalitat, Protecció Civil de la Generalitat, bombers del Parc Químic, mitjans sanitaris de PrevenPort, el Centre de Coordinació i Salvament (CCS), Capitania Marítima, Salvament Marítim i la Policia Portuària del Port de Tarragona en coordinació amb la terminal portuària Tepsa. Tots ells han desenvolupat tasques de cooperació per tal de resoldre l’incident amb les actuacions més adients i consensuades.

Objectius assolits

L’objectiu d’aquest simulacre ha estat comprovar la capacitat de resposta i organitzativa del personal en situació d'emergència. A més de l'àmbit legal obligatori, el simulacre ha donat resposta a la consecució dels diversos objectius de caràcter operatiu, formatiu i de manteniment i control de les mesures de seguretat establertes que s’havien plantejat.

També s’ha comprovat la coordinació entre els diferents plans en les instal•lacions implicades amb el Pla d'Autoprotecció del Port i amb el Pla Marítim Interior, en fase d'emergència, i verificat el funcionament del pla d'avisos als diferents organismes del Port de Tarragona, el control dels diferents temps de resposta, així com les comunicacions i coordinació dels diferents components (Instal•lacions, Centre de Control de l'Autoritat Portuària, Forces i Cossos de Seguretat, Bombers i la resta de grups d'actuació implicats).
Redacció TT - 16/11/2021 - 10:37h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.