TAC 12, el nou canal de TDT del Camp de Tarragona 's'estrenarà' l'11 de setembre. Per Josep Fèlix Ballesteros es tracta d'una gran oportunitat de cohesió del territori
El grup municipal de CiU considera que l’adjudicació de la producció dels serveis informatius de la TDT a l’empresa que gestiona Canal Reus perjudica la capitalitat de Tarragona i respon a directrius del PSC
  
TAC 12 és el nom que rebrà el nou canal públic de la TDT del Camp de Tarragona i respon a les sigles Tarragonès, Alt Camp i Conca de Barberà, les tres comarques que formen part del projecte. Així ho ha anunciat aquest dijous l’Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, qui també ha dit que començarà a emetre en període de proves a finals d’aquest mes i que iniciarà la seva emissió de forma regular el dia 11 de setembre, coincidint amb la diada nacional de Catalunya. Segons Ballesteros, aquesta és una fita que s’ha assolit mitjançant el gran consens dels set ajuntaments que hi formen part, independentment del partit que siguin i que neix amb la vocació d’unir el territori.

Aquest anunci s’ha fet durant l’acte de signatura de conveni entre la URV i el Consorci de la TDT que permetrà als alumnes dels estudis de comunicació fer pràctiques al canal públic a canvi de poder fer ús dels platós de la facultat. El model busca l'optimització dels recursos públics, mitjançant la compartició d'equipaments i instal•lacions amb altres entitats públiques.

Segons la presidenta del Consorci, Begoña Floria, el conveni signat és totalment innovador a Catalunya i España i significarà el tret de sortida del nou canal de televisió territorial. “És important perquè per primer cop, les comarques del Tarragonès, Alt Camp i Conca de Barberà comptaran amb una eina fonamental per fomentar el sentiment de pertinença al territori, impulsar la cohesió social i la cooperació territorial. Serà eminentment informatiu de servei públic, i serà únic perquè és un projecte en col•laboració permanent amb una universitat pública”.

La seu de TAC 12 està situada al carrer Rovira i Virgili i el seu gerent és el periodista tarragoní Xavier Abelló. Begoña Floria ha dit també que es generaran 4 llocs de treball directes i molts més d’indirectes, i que, a banda, es vol contribuir a les indústries culturals del territori.

Per la seva part, en relació a l’adjudicació de la producció dels serveis informatius de la TDT del Camp de Tarragona a l’empresa que gestiona Canal Reus, el grup municipal de CiU ha manifestat que aquest fet “deixa palès un cop més que a l’Ajuntament pesen més les decisions polítiques de partit que cap altra”. Segons la regidora convergent, Maribel Rubio, “aquesta pot ser la gota que vessi el got i que faci esclatar a molts tarragonins perquè posa en risc la nostra capitalitat”.

“El nostre grup es troba perplex que cap de les propostes sortides de la nostra ciutat o de cap de les que formen el Consorci hagin estat valides pel senyor Ballesteros. Un cop més s’afavoreix els interessos del PSC i no de la nostra ciutat”, ha afegit Rubio.

Segons CiU, darrera de l’anunci “es veu clarament la mà de la Diputació de Barcelona i de la xarxa de televisions locals controlada pel PSC i que ara desembarca a Tarragona mitjançant aquest canal de televisió”.

Finalment, Maribel Rubio també ha explicat que al seu partit han arribat veus que opinen que amb les aportacions de la TDT de Tarragona, Canal Reus reduiria les seves despeses. “Esperem que no sigui així perquè seria un autèntic escàndol”, ha conclòs la regidora.Links relacionats:
(Clàusules administratives)
(Adjudicació)
Redacció TT - 18/06/2009 - 17:43h
Comentari eliminat
22/06/2009
13:00
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
Joan Martínez
22/06/2009
13:00
A NOYAKKI MATURI. Com a Director de Canal Català Tarragona. Lamento molt que tingui aquesta percepció. I dic percepció perquè no és real. Una cosa és que no l'agradi el que es fa, però una altra és dir que a Canal Català Tarragona no fem programació d'interés local. Li diré que fem tres hores al dia d'aquesta. Més que d'altres televisions locals i no diré noms. I quan parla de les "llaunes" és la redifussió, que permet que els ciutadans puguin veure els programes en diferents horaris. Parla de "pena", no sé quin nivell de coneixement televisiu té, però no crec que els treballadors de Canal Català s'ho mereixin. I si és així, li demano que ho argumenti amb fets i no amb comentaris superflus.
Juan de la Sierra
21/06/2009
20:13
Más negocio (para algunos), más ingeniería (léase lavado) de cerebros; y más por más no es igual que más sino que es igual que menos pensamiento.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat