El 80% de les persones que exerceixen la prostitució a Tarragona són estrangeres i la majoria són víctimes de màfies dedicades a la explotació sexual
A la demarcació de Tarragona, 7 mil persones exerceixen la prostitució
  
Al conjunt de la demarcació de Tarragona es calcula que, aproximadament, unes 7 mil persones exerceixen la prostitució. D’aquestes, més del 80% són estrangeres i, d’elles, la immensa majoria estan en mans de xarxes de tracta d’éssers humans amb fins d’explotacions sexuals.

Així ho ha donat a conèixer avui el diputat socialista al Congrés per Tarragona, Anton Ferré, que també ha valorat el nou Pla Integral de Lluita contra la Tracta de persones que ha aprovat recentment el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Segons Anton Ferré “estem davant d’una xacra social que és una vergonya col•lectiva. No podem continuar convivint amb una situació com aquesta que suposa una de les manifestacions més cruels de desigualtat existent a la nostra societat.”

“Per combatre aquesta situació, i les màfies que trafiquen amb la dignitat de les persones, el Govern ha aprovat aquest pla específic que inclou tres novetats molt destacades: en primer terme, es reconeix un període de reflexió de 30 dies, sense que puguin ser expulsades del país en aquest període, per tal que les víctimes puguin escapar a la influència dels proxenetes i se sentin segures per denunciar la coerció a la que estan sotmeses. En segon lloc, es garanteix l’assistència social i jurídica gratuïta, i en la seva llengua, a la persona denunciant. Finalment, el pla contempla la creació d’un Fons de béns decomissats a les màfies per tal d’assistir a les seves víctimes.”

A nivell de demarcació de Tarragona la majoria de dones que exerceixen la prostitució són estrangeres que han arribat al nostre país víctimes, moltes d’elles, de les xarxes que trafiquen amb éssers humans amb finalitats d’explotació sexual, segons dades de la comissió mixta pels drets de la dona del Congrés. La majoria de dones víctimes d’aquesta xacra provenen de països de l’Europa de l’Est i de l’Amèrica Llatina.
Redacció TT - 16/12/2008 - 12:53h
Comentari eliminat
17/12/2008
09:31
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
Manolo
16/12/2008
22:17
Map una o un
M A P
16/12/2008
21:43
7000 prostis a Tarragona? Això ens en dóna una per a cada 85 habitants!! Deu ser allò que en diuen la "universalització dels serveis"
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.