El Sindicat de Periodistes denuncia l’actitud de CiU-Cambrils envers el personal de la Televisió local
  
El SPC ens ha fet arribar el següent comunicat:

"La demarcació de Tarragona del Sindicat de Periodistes de Catalunya, Sindicat de Professionals de la Comunicació, denuncia i condemna les pressions polítiques i l’actitud vexant de CiU/Cambrils envers el “personal” de la Televisió de Cambrils- TDCamp.
L’SPC considera inadmissible que un partit polític vulgui interferir i condicionar en la línea editorial i la tasca periodística.

S’admeten crítiques (constructives) a la línea editorial, però es rebutja que el poder polític, amb ànsia de protagonisme, ofengui, en aquest cas, els treballadors de la Televisió de Cambrils TDCamp i que posi en evidència la seva professionalitat.

L’SPC considera perillós i preocupant el discurs demagògic de CiU/Cambrils a l’acusar els periodistes de la televisió local de censura i manca de pluralitat informativa.

CiU no és, segurament, el millor exemple de pluralisme ni la més adequada per donar lliçons als professionals de la comunicació.
L’SPC entén que en la pugna política no s’hauria d’utilitzar els periodistes, que actuen de missatgers, com a argument polític. Així, es lamenta que CiU es mofi dels redactors i els acusi “d’estar obligats a obeir les directius politiques”, amb una clara intenció de desprestigiar el “personal” i el mitjà de comunicació, amb objectius exclusivament polítics.

No podem deixar de qualificar de mal gust i de groller emplaçar a la ciutadania a participar d’un concurs de retentiva televisiva, tal com va fer CiU en el darrer butlletí del grup municipal, suggerint que existeix censura contra els regidors convergents al consistori cambrilenc i que en aquell mitjà es viola, sistemàticament, les normes ètiques i deontològiques de la professió.

L’SPC demana responsabilitat i coherència al grup municipal de CiU/Cambrils i que sigui capaç de distingir la direcció del cos redactorial".
Redacció TT - 16/05/2010 - 14:03h
Oscar Ramírez
17/05/2010
09:11
On era el SPC ara fa tres anys quan l'Ajuntament de Cambrils va vetar al diari AQUI per no seguir la línia editorial que tocava?
On era el SPC quan l'Alcalde de Cambrils va vetar a l'oposició prohibint que publiqui cap article d'opinió al Butlletí Municipal malgrat més tard el Sindic de Greuges de Catalunya recriminés aquesta actitut dictatorial?
On era el SPC quan l'únic mitjà local de Cambrils rebia pressions, i les rep, per no ser sumnisos i és castigat sense rebre cap subvenció com a entitat cultural que és?
Abans de críticar i condemnar cal contrastar les informacions. És molt fàcil enviar notes de premsa a cegues. Una mica de serietat SPC.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat