L’arquebisbe de Tarragona insta a desobeir la llei de l'avortament
En una carta als fidels demana que s’acati la llei de Déu abans que la dels homes
  
L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, a través del full parroquial que es repartirà entre els feligresos el proper diumenge 19 de setembre, fa una crida a desobeir les lleis de les autoritat civils quan aquestes entrin en contradicció amb les exigències d’”ordre moral” de les persones, quan estan relacionades amb l’avortament i l’eutanàsia.

Al text titulat: “Als quatre vents, Religió i societat civil”, fa ús d’un passatge bíblic dels Fets dels Apòstols on s’afirma que és necessari “obeir a Déu abans que als homes”, sobretot “si les lleis van en contra de la vida humana”.

Per l’arquebisbe, “els ciutadans tenen uns deures en relació amb les autoritats civils” i els han d’oferir “una col•laboració lleial per al bon funcionament de la vida pública i social”. Això comporta, segons segueix el text, “l’amor i el servei de la pàtria, el dret i el deure de vot, el pagament dels impostos, la defensa del país i el dret a una crítica constructiva”. Però també “implica l’obligació de no obeir en consciència quan les lleis de les autoritats civils s’oposen a les exigències de l’ordre moral. I això és especialment greu si aquestes lleis van en contra de la vida humana, des de la concepció fins a la seva fi natural”, recalca Pujol.

El discurs del titular de la diòcesis tarragonina conclou dient que aquesta és una doctrina que està àmpliament desenvolupada a les cartes de Sant Pau i Sant Pere i convida als fidels a viure-la de forma responsable.
Documentació addicional
Redacció TT - 15/09/2010 - 12:26h
Eulàlia
16/09/2010
15:06
Amb la píndola de l'endemà sembla ruc haver d'arribar a l'avortament.
no hi ha futur
16/09/2010
08:41
A on aneu a parar, un toro no és una criatura, un toro és sagrat i una criatura, ves a saber què és.
Comentari eliminat
15/09/2010
23:13
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.