La Plataforma de la Pau demana coherència a les autoritats civils davant l’arribada a Tarragona d’un vaixell de la VI flota
ICV contrària als usos militars del Port
  
Fotografia de TotTarragona
Davant l’atracament al Port de Tarragona d’un buc de guerra nord-americà, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau ens ha fet arribar el següent comunicat:

"Aquest matí ha coincidit en el temps la paradoxa militarista de la ciutat de Tarragona: mentre es jutjava a 8 antimilitaristas de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau per denunciar la despesa militar (50 milions d’euros diaris a l’estat espanyol) la ciutat, que es va declarar fa uns anys ciutat de la pau, continua acollint vaixells de guerra, aquesta vegada en “escala de rutina” ha atracat el Mount Whitney, vaixell de la VI flota nordamericana. La rutina es refereix a ocupar països, assassinar innocents, robar recursos... La rutina d’aquests soldats a Tarragona serà més semblant al repòs del guerrer, un parèntesi per oblidar i esborrar del cap dels militars els horrors sembrats a l’Iraq.

Des de la Coordinadora volem manifestar el nostre continuat rebuig a aquesta presència militar, un sentiment que creiem molt estés entre la ciutadania de Tarragona tal com van manifestar les més de 10000 persones que s’oposaven als vaixells de guerra en el marc de la consulta contra la guerra del 2003, les multitudinaries manifestacions contra la guerra del mateix any, i les prop de 5500 signatures contra l’arribada de vaixells militars a Tarragona el 2004.

Exigim de les autoritats civils que siguin coherents amb els seus discursos i decisions, una ciutat que forma part de la red internacional de “Mayors for peace” , que volia assolir la capitalitat europea de la cultura amb un discurs de pau enviant vaixells culturals pel Mediterrani, que va aprovar a un ple municipal al Febrer de l’any 2003 que és una “ciutat contra la guerra”...

Des dels moviments socials i la ciutadania en general continuarem cridant No a les guerres i a les seves eines de matar.
Fora vaixells de guerra del port de Tarragona".

Per la seva part, ICV Tarragona lamenta la presència al port del vaixell de guerra.

"La formació ecosocialista reitera la seva oposició a la utilització del port de Tarragona per a usos militars, tal com ja ho ha fet, de manera repetida, al llarg dels darrers anys, i insta l’Autoritat Portuària a no acceptar en el futur aquesta mena de visites.

És dóna la circumstància, especialment greu, que la unitat naval que ha atracat a Tarragona participa en una guerra d’agressió àmpliament rebutjada pels ciutadans i les ciutadanes de Catalunya i d’arreu de l’Estat".
Redacció TT - 06/10/2010 - 20:23h
jo
07/10/2010
22:32
Xatos, la coherencia es que els marines del vaixell gasten molts dolars i el vaixell en paga molts al Port i clar, en temps de crisis, els happy flowers no esteu al cas ni al dia.
fORA TRISPARTIT
07/10/2010
00:59
Quina pressa de pel.
Busssss
07/10/2010
00:20
Aznar for president!!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.