L’Ajuntament de Tarragona posa en marxa diferents mesures davant l’onada de fred
Les precipitacions en forma de neu poden afectar tot el litoral català
  
El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) manté activada la fase d'Alerta del Pla especial d'emergències per Nevades, Neucat, atesa l'afectació per neu i gel a diverses carreteres de la xarxa viària i les previsions meteorològiques facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya. Per tal de reforçar les tasques de coordinació, els caps de Seguretat Ciutadana, el de la Guàrdia Urbana i el coordinador de Protecció Civil, estan en contacte permanent per una possible activació del Pla Local d’emergències en cas de nevades.

Pel que fa al municipi de Tarragona, a hores d’ara no hi ha cap afectació viària; però la Conselleria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona, en coordinació amb la resta de Conselleries municipals implicades, ha previst, davant d’una possible nevada amb afectació al nostre municipi, les següents mesures:

- Activar en fase d’alerta als integrants dels serveis municipals per a la previsió del recursos humans i materials (Guàrdia Urbana, Protecció Civil, Brigada, Serveis Socials i Medi Ambient).
- Previsió de disposició de sal, mitjans materials i els recursos humans necessaris per al repartiment de la mateixa, per tal de mantenir les vies de comunicació bàsiques del municipi netes i transitables. Es disposa de, com a mínim, un camió amb capacitat d’entre 2.000 i 3.000 quilos de sal, però en tot moment es poden ampliar aquests mitjans.
- Es manté el Pla d’atenció a l’indigent, que és un servei d’atenció a les persones sense recursos que es troben a la via pública sense sostre, amb l’oferiment d’allotjament i menjar i que es duu a terme, per segon any, conjuntament entre la Guàrdia Urbana i Serveis Socials. Aquest allotjament es permanent mentre duri el fred intens i es fa a la Casa d’Acollida del Transeünt, a la Pensió Carmen de la Fundació Bonanit o en el cas que aquestes estiguin plenes, es trasllada els indigents a d’altres hostals de la ciutat. Aquesta nit passada, ja s'ha fet la primera ronda, entre agents de la Guàrdia Urbana i una assistent social i s’han allotjat a 6 persones: cinc d’elles eren en caixers automàtics o zones peatonals de la ciutat i la sisena, se l’ha localitzat a Ponent. Han estat allotjades a la Pensió Carmen.
- Des de l’àrea de Parcs i Jardins de la Conselleria de Medi Ambient, s’ha acordat tancar els sistemes de rec automàtic, per tal que l’aigua que surt, no pugui gelar el paviment i ser un risc per als vianants.
- Comprovació dels punts més conflictius i determinació dels possibles punts de control i regulació del transit en cas de nevada.
- Es recorda a tothom que es pot trucar als telèfons 092 (Guàrdia Urbana) o 112 per a qualsevol tipus d'emergència.

Dades meteorològiques
Segons el darrer butlletí emès pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), des de les 13h i fins a les 19h de demà, hi ha entre un 30 i un 70% de probabilitat de nevades en diferents comarques properes; i a partir de les 19 hores, aquest grau de probabilitat s'estén a altres comarques, entre les que es troba el Tarragonès.

Les precipitacions en forma de neu poden afectar tot el litoral català, podria arribar a caure fins al nivell del mar i quallar per sota dels 300 metres. Els gruixos acumulats podrien superar, puntualment, els 10 cm. L'episodi de neu continuarà divendres dia 9 i s'estendrà a la resta del Litoral, del Prelitoral i del quadrant nord-est.
Redacció TT - 08/01/2009 - 13:27h
escèptic
08/01/2009
20:32
quan fan tantes previsons no passa res.
Proper
08/01/2009
19:38
Contra el fred no hi ha res com la llenya
53325
08/01/2009
16:29
A la guardia urbana no que et vindrà el calb a fotre d'osties pe calentar!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat